ΑΦΓΑΝΗ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΛΕΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ «ΦΑΡΟΣ»

Η 67χρονη Αφγανή πρόσφυγας Nasiri Mah Gul διαμένει στον ξενώνα της Κάριτας Αθήνας στην περιοχή των Πετραλώνων από τον Απρίλιο του 2017.

Έξι μήνες αργότερα άρχισε να παρακολουθεί εβδομαδιαία μαθήματα πλεξίματος, στον «Κέντρο Ημέρας του Φάρου», μιας χριστιανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης που εξειδικεύεται στη στήριξη γυναικών με παιδιά, στην Πλατεία Βικτωρίας.

Το ταλέντο της, ο μεγάλος ζήλος και η προθυμία που επέδειξε τής έδωσαν την ευκαιρία πολύ σύντομα, από …μαθητευόμενη να γίνει δασκάλα στην ίδια οργάνωση εκπαιδεύοντας και άλλες γυναίκες. Όμως η ευγένεια, η προθυμία και η καλή της διάθεση την βοήθησαν να ξεχωρίσει και ως άνθρωπος, πέρα από τις ικανότητές της στο πλέξιμο με βελονάκι ή με βελόνες.

Πέρυσι τα Χριστούγεννα ο «ΦΑΡΟΣ» διοργάνωσε bazaar, όπου η επωφελούμενη πούλησε χειροποίητες τσάντες, σκουφάκια, κασκόλ, βραχιόλια, μπλούζες κλπ.

Μέρος των εσόδων της, τα προσέφερε, με δική της πρωτοβουλία στην οργάνωση, ως ένδειξη αναγνώρισης της εμπιστοσύνης και της βοήθειας που της δόθηκε για να εξελίξει την τέχνη της.

Ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να επισκέπτεται τον φορέα κάθε Τετάρτη και να βοηθά τις γυναίκες στο εργόχειρο. Έχοντας δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας, τόσο με τους συνεργάτες, όσο και με τις επωφελούμενες, κατάφερε να μεταφέρει το πάθος της για αυτή τη μορφή χειροτεχνίας, με σκοπό την κατασκευή πλεκτών διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων.