ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρ. γρ.: Ομήρου 9, Αθήνα | Central off.: 9, Omirou str., Athens, T: +30 210 3626186

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

CARITAS ATHENS GREECE

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ενοριακή Κάριτας Αγίου Φραγκίσκου στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, λειτουργεί υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Εφημέριου π. Gulio Gramegna και ομάδας εθελοντών, που προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε διαφορετικούς τομείς δράσης, μέσα στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής και κοινωνικής συμπαράστασης προς τους ενορίτες που βρίσκονται σε ανάγκη και λειτουργώντας με το πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Αναλυτικά, στις δράσεις της συγκαταλέγονται:

Η διαχείριση του προγράμματος «Αγαπώ και Προσφέρω» της Κάριτας Αθήνας δίνει ανακούφιση σε 40 περίπου οικογένειες της ενορίας μας με οικονομικά προβλήματα, καθώς τους χορηγούνται κάθε μήνα από μια επιταγή super market αξίας 40€, για αγορά τροφίμων, ποσό έως 50€ για την πληρωμή μέρους λογαριασμού ΔΕΚΟ, καθώς και ποσό έως 50€ για την πληρωμή μέρους λογαριασμού φαρμάκων.

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, τον περασμένο Νοέμβριο, κλιμάκιο μελών της ενοριακής οργάνωσης, με επικεφαλής τον εφημέριό μας, επισκέφθηκε άμεσα την πληγείσα περιοχή και συγκεκριμένα την Τετάρτη 22 του μηνός, για να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης (γαλότσες, πλαστικά ποτήρια, πιάτα κλπ, καθώς και τρόφιμα και πλαστικές φιάλες νερού),παραδίδοντάς τα στους αρμόδιους του Δήμου.

Μεγάλη ποσότητα ρουχισμού, που συγκεντρώθηκε από προσφορές ενοριτών μας, παραδόθηκε στα γραφεία της Κάριτας Αθήνας για τις ανάγκες του Προσφυγικού Έργου.

Κάθε μήνα, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, προσφέρεται «Η Τσάντατου περαστικού»γεμάτη με τρόφιμα,σε 40 περίπου συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Πρόκειται για προσφορά της Μονής του Αγίου Φραγκίσκου.

Λίγες ημέρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων (14-12-2017)ομάδα 15 μελών μας επισκέφτηκε τον Οίκο Ευγηρίας «ΚαλόςΣαμαρείτης» στην Πεύκη, για να διασκεδάσει τους ηλικιωμένους με συνοδεία μουσικών οργάνων και να τους προσφέρει κέρασμα με μεζεδάκια, ενώ δεν παρέλειψε να θαυμάσει και τοπαζάρι με τις χειροποίητες κατασκευές που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες που διαβιούν στο ίδρυμα.

Δύο bazaars, ένα πασχαλινό (25 &26 Μαρτίου 2017)κι ένα χριστουγεννιάτικο (2, 3, 9 & 10 Δεκεμβρίου 2017) οργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, αποφέροντας κι ικανοποιητικά έσοδα, που αποτελούν απαραίτητους πόρους για τις ανάγκες της ενοριακής μας Κάριτας!

Τέλος, η Κάριτας Αγίου Φραγκίσκου τίμησε το μέλος κα Ορσαλία Κρητικού για την 35χρονη πολύτιμη προσφορά της στο φιλανθρωπικό τηςέργο, απονέμοντας πλακέτα, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 12 Μαρτίου. Την απονομή έκανε το ενεργό μέλος κα Αντριάνα Κολέγια.