ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρ. γρ.: Ομήρου 9, Αθήνα | Central off.: 9, Omirou str., Athens, T: +30 210 3626186

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

CARITAS ATHENS GREECE

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ, ΑΘΗΝΑΣ

Η Ενορία της Αγίας Θηρεσίας λειτουργεί με την ευθύνη του τάγματος των Πατέρων της Μεταστάσεως (Ασσομπσιονιστών). Η ζώνη ευθύνης της εκτείνεται σε πολυπληθείς περιοχές της Αθήνας όπως η Κυψέλη, τα Πατήσια και το Γαλάτσι.

Δεδομένου ότι στην περιοχή κατοικούν κυρίως οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα καθώς και πολλοί αλλοδαποί, οι ανάγκες για βοήθεια είναι αυξημένες. Πολλά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα εύρεσης εργασίας, στέγασης, ψυχικής ή σωματικής υγείας, ρατσισμού κλπ.

Η ενοριακή Κάριτας, στο μέτρο των μικρών δυνατοτήτων της, συμπαρίσταται σε όσους έχουν ανάγκη με ποικίλους τρόπους, στελεχωμένη από πέντε εθελοντές, υπό την καθοδήγηση του εφημέριου π. Αλέκου Ψάλτη:

  • παροχή μικρού οικονομικού βοηθήματος μηνιαίως ή σε έκτακτες περιπτώσεις
  • διανομή ρουχισμού
  • συγκέντρωση παλαιών επίπλων και διάθεσή τους σε άτομα που τα χρειάζονται. Τα έπιπλα συγκεντρώνονται σε τρείς αποθήκες και μοιράζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, με ένα μικρό αντίτιμο, βοηθώντας κι όσους μαζεύουν αντικείμενα, επίσης, με τα καροτσάκια τους.
  • διανομή τροφίμων (25-30 πακέτα το μήνα που περιέχουν ρύζι, γάλα, μακαρόνια, όσπρια, ζάχαρη και λάδι)
  • παροχή συμβουλευτικής και υποστήριξης, κυρίως σε αλλοδαπούς

Συνολικά βοηθιούνται περί τα 25-30 άτομα μηνιαίως, εκ των οποίων το 1/3 περίπου είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι αλλοδαποί (μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος ή όχι).

Τα διανεμόμενα χρήματα και είδη προέρχονται κυρίως από προσφορές ενοριτών αλλά και τρίτων (όπως σούπερ-μάρκετ, φούρνων, καταστημάτων κλπ.)

Κατόπιν συμφωνίας με παρακείμενο σούπερ μάρκετ  προσφέρονται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, όσες μερίδες φαγητού δεν πουλήθηκαν, ή άλλα τρόφιμα που βρίσκονται κοντά στη λήξη τους.

Με ανάλογη συμφωνία και με τον διπλανό φούρνο παραλαμβάνεται, κάθε πρωί, το ψωμί ή άλλα εδέσματα που δεν πουλήθηκαν την παραμονή και μοιράζονται σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Από την Ενορία Αγίας Θηρεσίας