ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρ. γρ.: Ομήρου 9, Αθήνα | Central off.: 9, Omirou str., Athens, T: +30 210 3626186

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

CARITAS ATHENS GREECE

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η ενοριακή Κάριτας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καλλιθέα λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του εφημέριου π. Ιωάννη Βαρθαλίτη και δραστηριοποιείται σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, όπου κατοικούν πολλοί Καθολικοί, Έλληνες και ξένοι, ιδιαίτερα μάλιστα, μετά τη μεταναστευτική εισροή των τελευταίων ετών.

Στελεχωμένη από οκτώ εθελοντές επιτελεί ποικίλο έργο, έχοντας παράλληλα και την αμέριστη συμπαράσταση από την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα από τον Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Δημότη & Καθημερινότητας κ. Τζώρτζη Δελλατόλα, ο οποίος κατά καιρούς και ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα προσφέρει στους συμπολίτες, που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης, η ενοριακή Κάριτας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «Αγαπώ και Προσφέρω» παρέχει σε δεκατρείς ενορίτες ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες τους, ενώ διοργανώνει την προσφορά γευμάτων, αλλά και απογευματινό τσάι στην ενοριακή αίθουσα.

Συνήθως τα χρήματα που συγκεντρώνει για τις φιλανθρωπικές της δράσεις προέρχονται από τους καφέδες των μνημόσυνων που τελούνται στην Ενορία, ενώ κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων διοργανώνει bazaar με τα προσφερόμενα είδη που συλλέγει (ρούχα, παπούτσια, βιβλία και παιχνίδια).

Η στήριξη των ενοριτών (οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι και άστεγοι) αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπεις το πηγαίο χαμόγελο  ζωγραφισμένο στα πονεμένα χείλη τους!