ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ποικίλες δράσεις διοργάνωσε η ομάδα Κοινωνικής Ένταξης του Τομέα Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας για τους επωφελούμενους που διαμένουν σε Δομές Φιλοξενίας της.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλίας, που υποστηρίζει τη δημιουργία φιλικών σχέσεων ανάμεσα σε οικογένειες Ελλήνων και οικογένειες προσφύγων, μέσω της αλληλογνωριμίας, της κοινής συμμετοχής σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και της ανάπτυξης διαπροσωπικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων, οργανώθηκε περίπατος στην ειδυλλιακή όαση του κέντρου της πρωτεύουσας, τον Εθνικό Κήπο.

Οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βόλτα τους στα κατάφυτα μονοπάτια του, να περπατήσουν δίπλα στις λιμνούλες, να ξεναγηθούν στο ζωολογικό κήπο, ενώ οι μικροί φίλοι απόλαυσαν το παιχνίδι στην παιδική χαρά και γέλασαν με την καρδιά τους!

Πρόσφυγες που διαμένουν στο κτίριο στο Γκάζι επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης καθώς και στον Ιερό Βράχο, απολαμβάνοντας μια πρώτη γνωριμία με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία της χώρας που τους φιλοξενεί.

Τέλος, δύο προβολές παιδικών φαρσόφωνων ταινιών πραγματοποιήθηκαν στη Δομή Φιλοξενίας επί της οδού Πατησίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ενθουσιάζοντας τους ανήλικες επωφελούμενους.