ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δράσεις ποικίλου ενδιαφέροντος διοργάνωσε η ομάδα Κοινωνικής Ένταξης του Τομέα Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας για τους ωφελούμενους και κυρίως τα παιδιά που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας της.

-Στις 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε προβολή φαρσόφωνης ταινίας στην αίθουσα προβολών του κτιρίου επί της οδού Πατησίων.

-Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα επισκέφτηκαν στις 11 του μηνός τα ωφελούμενα παιδιά της ίδιας δομής, καθώς και των διαμερισμάτων της γύρω περιοχής.

Οι μικροί πρόσφυγες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν και να παίξουν στις διαφορετικές ενότητες (αγορά, κουζίνα, χτίζω, παιχνιδότοπος, μέσα στο νερό, το σπίτι του προπάππου και της προγιαγιάς, οι έτσι και οι αλλιώς, γεια σου Πυθαγόρα και πώς κινούμαι?) των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκθεμάτων που παρουσιάζονται και τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη του παιδιού, ενθαρρύνοντας την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα και την αυτονομία.

-Είκοσι παιδιά από διάφορες δομές φιλοξενίας επισκέφθηκαν τον χώρο ψυχαγωγίας ALLOU FUN PARK στο Ρέντη, όπου απόλαυσαν μοναδικές στιγμές διασκέδασης και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.

-Τέλος, σαράντα άτομα από διαφορετικές δομές φιλοξενίας πήραν μέρος στον γύρο της Αθήνας με τα ανοιχτά λεωφορεία SIGHTS OF ATHENS, στις 20 του μηνός.

Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της πρωτεύουσας και γνώρισαν την ιστορία της πλατείας Συντάγματος, του Μουσείου της Ακρόπολης, του Παρθενώνα, του Ναού του Ολυμπίου Διός, του Εθνικού Κήπου και του Ζαππείου, του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρου), της Πλάκας, της πλατείας στο Μοναστηράκι, της πλατείας Ομονοίας κτλ.