ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΚΡΟΑΣΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Κυριακή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Ακρόασης & Συμβουλευτικής στην ενορία του Αγίου Παύλου Πειραιά, το οποίο θα λειτουργήσει με την υποστήριξη της Κάριτας Αθήνας, της οποίας η ενοριακή Κάριτας είναι μέλος.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μετά τη Θεία Λειτουργία. Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος π. Ιωάννης Πάτσης, Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας.

Στη συνέχεια η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Συμβουλευτικής της Οργάνωσης κα Μάρθα Κουτσογιαννούλη έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του έργου και των σκοπών των Κέντρων Ακρόασης & Συμβουλευτικής τα οποία απευθύνονται τόσο στους ενορίτες, όσο και στο ευρύ κοινό και παρουσίασε τους εθελοντές, που θα συντονίζουν τη λειτουργία του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γραμματέας του Δ.Σ της Κάριτας Αθήνας κα Ελισάβετ Ιουστινιανού, ο Διευθυντής Λειτουργίας της κος Φίλιππος Σαλίμπας και πολλοί ενορίτες.

Το Κέντρο Ακρόασης & Συμβουλευτικής αποτελεί ένα ασφαλή χώρο στον οποίο οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, φυλής, φύλου, κλπ έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τυχόν ζητήματα, δυσκολίες και προβληματισμούς που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους, όπως πρακτικής, γραφειοκρατικής αλλά και ψυχολογικής φύσης. Οι συντονιστές υποδέχονται και ακούν προσεκτικά το κάθε άτομο και στη συνέχεια αναλαμβάνουν να το κατευθύνουν υπεύθυνα προς τη σωστή υπηρεσία ανάλογα με το αίτημά του, υποστηρίζοντάς το σε αυτήν την πορεία.

Θα ξεκινήσει να υποδέχεται κόσμο από το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 11.00 και θα συντονίζεται από εθελοντές της ενορίας, εκπαιδευμένους κατάλληλα και υποστηριζόμενους από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας.

Διεύθυνση: Φίλωνος 23, Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 4126166