ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ GLOBAL WEEK OF ACTION

Στο πλαίσιο της εκστρατείας “Share the Journey”, κατά την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης (Global Week of Action) της Caritas Internationalis (29 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου), για τον εορτασμό της 105ης Ημέρας του Μετανάστη και του Πρόσφυγα, η Κάριτας Αθήνας διοργάνωσε εκδήλωση γνωριμίας και έκθεση ζωγραφικής των παιδιών, που φιλοξενούνται στις δομές της, με τίτλο “Η ζωή μου στην Αθήνα”.

Την Δευτέρα 30 του μηνός, στην κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου της οδού Πατησίων παραβρέθηκαν ενήλικες και ανήλικοι ωφελούμενοι, οι οποίοι έμαθαν για την ιστορία της καθιέρωσης αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας, από τον Πάπα Πίο τον 10ο,  μερικούς μήνες πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1914, ενώ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση, τόσο του έργου της Κάριτας Αθήνας, όσο και της δράσης της Διεθνούς Κάριτας, σε 165 χώρες του πλανήτη, από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, υπεύθυνης Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κα Ελένη Κάραμποττ.

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ωφελούμενους, οι οποίοι έχουν ήδη ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και εργάζονται, καθώς και να συνομιλήσουν μαζί τους για το νέο κεφάλαιο ζωής που ξεκίνησαν στην Ελλάδα.

Τα παιδιά με την βοήθεια εθελοντών έφτιαξαν κολάζ με τη λέξη του λογότυπου της Κάριτας Αθήνας, την ΑΓΑΠΗ, ενώ τέλος, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ένα κέρασμα.

Παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Οργάνωσης π. Ιωάννης Πάτσης, ο Διευθυντής Λειτουργίας του Τομέα Προσφυγικού Έργου κ. Φίλιππος Σαλίμπας, εθελοντές και εργαζόμενοι.