ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ & ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Τον διάπλου του Ισθμού της Κορίνθου, επίσκεψη με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου (Αρχαιολογικό Μουσείο & Ακροκόρινθο), γεύμα σε τοπική ταβέρνα και βόλτα για καφέ στην παραλία του Λουτρακίου περιελάμβανε η καλοκαιρινή εκδρομή του Τομέα Τρίτης Ηλικίας, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Κάριτας Αθήνας, το Σάββατο 9 Ιουνίου.

Οι εξήντα συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία αρχικά να απολαύσουν μια ανεπανάληπτη ωριαία εμπειρία διασχίζοντας με το πλοίο «Αργώ» την επιβλητική διώρυγα, που αποτελεί εντυπωσιακό κατασκευαστικό έργο του 19ου αιώνα και διεθνή κόμβο θαλάσσιων συγκοινωνιών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και το πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, όσον αφορά στον πλούτο και την ποιότητα των εκθεμάτων του και ξεναγήθηκαν από τον τοπικό επαγγελματία κ. Αιμίλιο Πανουσόπουλο στα ερείπια των  ναών της Αφροδίτης, του Απόλλωνα και της Οκταβίας (αδελφής του Αυγούστου που διαδέχθηκε στο θρόνο τον Ρωμαίο Καίσαρα οικιστή της Κορίνθου), στην Αγορά της πόλης, το Ωδείο, το Θέατρο και το Ασκληπιείο, στις ονομαστές κρήνες Πειρήνη και Γλαύκη και στο, κατά την παράδοση, Βήμα του Απόστολου Παύλου, όταν επισκέφθηκε την περιοχή.

Η περιήγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο κάστρο του Ακροκορίνθου, το οποίο χρονολογείται από τον 7ο π.Χ αιώνα, όπου είχαν την ευκαιρία να αγναντέψουν από ψηλά το τοπίο της σύγχρονης πρωτεύουσας του πελοποννησιακού νομού και του κόλπου του, ενώ γευμάτισαν στην παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Τάσος».

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με παραθαλάσσια βόλτα στο Λουτράκι, τουριστικό θέρετρο, γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά και το καζίνο του, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τον απογευματινό τους καφέ, πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής!