ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ  ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διήμερη έκθεση «Τέχνη, Design και Ανακύκλωση» με έργα  από ανακυκλώσιμα υλικά, που κατασκεύασαν επωφελούμενα παιδιά της Κάριτας Αθήνας, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Οικία Θεοτοκοπούλου του Δήμου Αθηναίων, στα Πατήσια!

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τόσο τις δημιουργίες των μικρών καλλιτεχνών που φιλοξενούνται σε δομές της Οργάνωσης, όσο και να διαμορφώσουν τις δικιές τους ευφάνταστες κατασκευές με την καθοδήγηση της εθελόντριας-εικαστικού, κυρίας Ελένης Μητσολίδου.

Βασικός στόχος της δράσης ήταν η συνειδητοποίηση του ρόλου και της σημασίας της ανακύκλωσης, καθώς και της ευθύνης που έχουν τα ίδια τα παιδιά για την ποιότητα του περιβάλλοντος, αλλά κατ΄επέκταση και για τη ζωή τους, ανακαλύπτοντας έναν θησαυρό κρυμμένο εκεί, που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί μόνο …σκουπίδια!

Να σημειωθεί πως η Οικία Θεοτοκοπούλου του Δήμου Αθηναίων, λειτουργεί από τον περασμένο Φεβρουάριο ως μια νέα εστία έκφρασης, φιλοξενώντας δραστηριότητες πολιτισμού, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας και παρέχοντας στέγη σε όλες τις δημιουργικές ομάδες της πόλης.

Πρόκειται για ένα διώροφο διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε κατά τη δεκαετία του 1920 σε ένα περιβόλι έκτασης 3,3 στρεμμάτων. Μετά από αρκετές αλλαγές χρήσης και με τη συμβολή των κατοίκων της περιοχής, το κτήμα αγοράστηκε στα τέλη του 2005 από τον Δήμο Αθηναίων, που το αποκατέστησε για να το μετατρέψει σε ζωντανό πυρήνα πολιτισμού, με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.