«ΕΛΠΙΔΟΣ 2030» ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

Μια μεγάλη γιορτή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τίτλο «Ελπίδος 2030» και τη συμμετοχή της Κάριτας Αθήνας και της Κάριτας Ελλάς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου στον πεζόδρομο της οδού Ελπίδος, στην πλατεία Βικτωρίας.

Στην εκδήλωση, που αποτέλεσε  πρωτοβουλία του World Human Forum και οργανώθηκε από την ActionAid Ελλάς, σε συνεργασία με το Victoria Square Project και την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, συμμετείχαν φορείς και οργανώσεις που ανέλαβαν να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, τους οποίους έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να υλοποιηθούν έως το 2030.

H Κάριτας παρουσίασε τον Στόχο 2, δηλαδή την «Εξάλειψη της Πείνας». Στο «περίπτερο» μια πολυπληθής ομάδα εργαζόμενων και εθελοντών πληροφορούσε τους περαστικούς για το συγκεκριμένο στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης αλλά και για τις δράσεις της Κάριτας Αθήνας και της Κάριτας Ελλάς.

Αρκετοί μάλιστα, συμμετείχαν στο διαδραστικό παιχνίδι που είχε ετοιμάσει για το κοινό η Κάριτας Ελλάς. Μεταξύ αυτών και η πρώην Πρόεδρος της Action Aid Hellas κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η οποία επισκέφτηκε το περίπτερο κι έπαιξε, ενθουσιασμένη με την ιδέα.

Την εκδήλωση επισκέφτηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους εθελοντές της Κάριτας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αυτοί οι δεκαεφτά στόχοι έρχονται να μας θυμίσουν ότι            7 δισεκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να μάθουμε να ζούμε αρμονικά σε ένα πλανήτη. Έχουμε μόνο μία γη. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ένα θέμα  που μας αφορά όλους».

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης έδειξε ενδιαφέρον για τις δράσεις των δύο Οργανώσεων υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος Αθηναίων συνεργάζεται μαζί τους.