«ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ

Με σύνθημα «Ένα κουτί γάλα από τα παιδιά για τα παιδιά» η Κάριτας Αθήνας ξεκίνησε εκστρατεία προσφοράς και αγάπης, κατά την διάρκεια της Τεσσαρακοστής, καλώντας τους μαθητές όλων των βαθμίδων των Ελληνογαλλικών Σχολείων, αλλά και τα παιδιά των Κατηχητικών της Εκκλησιαστικής της Επαρχίας, να συνδράμουν στις ανάγκες των μικρών επωφελούμενων του Τομέα Προσφυγικού Έργου, εκεί όπου αναζητούν μαζί με τις οικογένειές τους καταφύγιο βοήθειας και ελπίδας.

Το γάλα αυτό, που συχνά στερούνται τα παιδιά των οποίων το πρόσωπο είτε σκιάζεται συχνά από τις μνήμες του ξεριζωμού και του πολέμου, είτε παραμένει σκυθρωπό από την ανέχεια και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δίνοντας αγώνα για αξιοπρεπή επιβίωση.

Με την προσφορά ενός κουτιού γάλακτος οι μαθητές στέλνουν ένα μήνυμα αγάπης,  ευαισθησίας κι έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους συνομήλικούς τους, οι οποίοι έχουν ανάγκη όχι μόνο την τροφή, αλλά και την παρηγοριά!

Η Κάριτας Αθήνας θα ήθελε να ευχαριστήσει εκ των προτέρων όλους όσοι ανταποκριθούν, συνδράμοντας στην επιτυχία της εκστρατείας.