ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρ. γρ.: Ομήρου 9, Αθήνα | Central off.: 9, Omirou str., Athens, T: +30 210 3626186

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

CARITAS ATHENS GREECE

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΔΑΜΑΡΙΣ Η ΑΘΗΝΑΙΑ»

Ενημέρωση για το έργο της Κάριτας Αθήνας προς τα μέλη του Οικουμενικού Φόρουμ Ευρωπαίων Χριστιανών Γυναικών «Δάμαρις η Αθηναία» έκανε το μέλος του Δ.Σ και υπεύθυνη του Τομέα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ελένη Κάραμποττ κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και της κοπής πίτας του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Α΄ Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Ανάλογη ενημέρωση για τις δράσεις τους έκαναν και οι εκπρόσωποι της «Αποστολής» της Ελληνοορθόδοξης Εκκλησίας και του «Φάρου» της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

Το Σωματείο «Δάμαρις η Αθηναία» αποτελεί το ελληνικό σκέλος της Οργάνωσης EFECW  (Ecumenical Forum of European Christian Women), ενός ευρωπαϊκού δικτύου γυναικών, όλων των χριστιανικών Εκκλησιών και δογμάτων, που ιδρύθηκε το 1982 στην ελβετική πόλη Gwatt και έκτοτε δραστηριοποιείται σε 30 χώρες. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τις γυναίκες να βρουν την κοινή ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και να καταλάβουν τις πολιτιστικές τους διαφορές, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την μοναδική χριστιανική τους πίστη, μέσα από ποικίλες δράσεις, σεμινάρια, συνέδρια, ομιλίες, εκπαιδευτικά εργαστήρια και δημοσιεύσεις