ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Εκδήλωση ενημέρωσης των δράσεων της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Αθήνας για τους εργαζόμενους και τους εθελοντές, διοργάνωσαν από κοινού οι δύο οργανώσεις της Καθολικής Εκκλησίας, στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Στην εκδήλωση που βασίστηκε στη φράση της Α’ επιστολής προς Κορινθίους «Ποτέ η αγάπη δεν θα πάψει να υπάρχει» (13,8) χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος  και Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας και Αντιπρόεδρος της Κάριτας Ελλάς π. Ιωάννης Πάτσης, ενώ η Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς κα Μαρία Αλβέρτη και ο Διευθυντής Λειτουργίας της Κάριτας Αθήνας κ. Φίλιππος Σαλίμπας παρουσίασαν και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις των δύο οργανώσεων που υλοποιούνται σε ενοριακό, τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, μέσω των διαφόρων προγραμμάτων.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του Πνεύματος Διακονίας της Καθολικής Εκκλησίας στην Κάριτας Ελλάς και μέλος του Δ.Σ. της Κάριτας Αθήνας  κ. Στανίσλαος Στουραΐτης παρουσίασε μια  πνευματική μελέτη για την περίοδο της Τεσσαρακοστής και του Πάσχα, βασιζόμενος στην Αποστολική Επιστολή του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄, σε μορφή ιδιόβουλου, με θέμα «Η Διακονία της Αγάπης».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη σωστή διοργάνωση της διακονίας της αγάπης από τις μικρές ενοριακές κοινότητες έως την παγκόσμια Εκκλησία, αναλύοντας την Εγκύκλιο Επιστολή «Για τη χριστιανική αγάπη» και αναφερόμενος στα πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου «Love never fails – Ποτέ η αγάπη δεν θα πάψει να υπάρχει», στο μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την Τεσσαρακοστή 2019, καθώς και στη διδασκαλία της Εκκλησίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για τις άγιες μέρες του Πάσχα και κέρασμα.

Παραβρέθηκαν ακόμη η Γενική Γραμματέας της Κάριτας Αθήνας και της Κάριτας Ελλάς κα Ελισσάβετ Ιουστινιανού, το  μέλος του Δ.Σ. της Κάριτας Αθήνας κα Νικολέττα Δελατόλα και το μέλος του Δ.Σ. της Κάριτας Ελλάς και της Κάριτας Θεσσαλονίκης κ. Τζώρτζ Τζώρτζεβιτς.