ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Επίσκεψη/ξενάγηση στη Μονή Καισαριανής, το μοναχικό εκκλησάκι της Αναλήψεως, το Φραγκομονάστηρο και περιήγηση στην υπέροχη φύση του «Τρελού» (όπως αποκαλείται ο Υμηττός, πιθανώς από τη γαλλική προσφώνηση «très long» (πολύ μακρύς) κάποιων ξένων επισκεπτών), με τη μοναδική θέα στο λεκανοπέδιο, διοργανώνει η Κάριτας Αθήνας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018!

Στην ξενάγηση, που θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Μονή Καισαριανής, η οποία αποτελεί έργο τέχνης και χρονολογείται από τον 2ο αιώνα, καθώς και το μοναδικό εκκλησάκι της Αναλήψεως, να γνωρίσουν την άγνωστη καθολική εκκλησία του Αγίου Μάρκου, κτισμένη στα χρόνια της Φραγκοκρατίας και να περιηγηθούν στο τρίτο βουνό του λεκανοπεδίου της Αττικής, τον Υμηττό, με την πλούσια βλάστηση, αγναντεύοντας την Αθήνα από ψηλά!

Ο πρώτος σταθμός της εκδρομής, η Μονή, θεωρείται ένας από τους ωραιότερους βυζαντινούς ναούς της πρωτεύουσας, χτισμένος πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού που άκμασε τον 12ο & 13ο αιώνα, αφού αποτελούσε πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο, συνδέοντας μια αυτοκράτειρα, η οποία έκανε τα πάντα για να κρατήσει το θρόνο, τον Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή και την οικογένεια Μπενιζέλου.

Ο δεύτερος προορισμός, το εκκλησάκι της Ανάληψης, ένα κτίσμα κοίλο, ανοιχτό και καταστόλιστο από αφιερώματα και αναθηματικές εικόνες, είναι γνωστό και ως αγίασμα, επειδή στο ιερό του ανέβλυζε νερό σε σημείο όπου διατηρείται η πρόσβαση προς ένα υπόγειο κανάλι, κάτι που ήταν αρκετό για να το συνδέσει με τους θρύλους των υπογείων στοών της περιοχής!

Ο τρίτος προορισμός, το Φραγκομονάστηρο, είναι η καθολική εκκλησία του Αγίου Μάρκου, κτισμένη στα χρόνια της Φραγκοκρατίας, απ’ όπου πήρε και την ονομασία της. Στη διαδρομή συναντώνται τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 5ου-6ου αιώνα μ.Χ., ενώ η πορεία προς την κορυφή του «τρελοβουνού», ανταμείβει, όσους επιθυμούν, με μια πανοραμική θέα του λεκανοπεδίου, αγναντεύοντας την πρωτεύουσα από ψηλά.

Η πρόσβαση/μεταφορά θα γίνει με πούλμαν που θα εξυπηρετήσει τις ενορίες της εκκλησιαστικής  μας επαρχίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο κεντρικό γραφείο της Κάριτας Αθήνας (Ομήρου 9, τηλ: 210 3626186, από τις 08.30-14.30) με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 24/1/2018.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής 54 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή κατ΄άτομο: 20€. Περιλαμβάνεται η μετάβαση, η είσοδος και η ξενάγηση στη Μονή, το γεύμα & το κρασί.

Συνιστώνται: Άνετα παπούτσια περιπάτου ή αθλητικά, ζεστά ρούχα & ομπρέλα.