ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη, όπου φιλοξενούνται, αλλά και να περάσουν κάποιες οικογενειακές στιγμές ξεγνοισιάς, διοργανώθηκαν διάφορες δραστηριότητες από το Τμήμα Ένταξης Ενηλίκων και Παιδιών της Κάριτας Αθήνας, στις αρχές του 2017.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Εθνικό Κήπο με τη συμμετοχή των επωφελουμένων από δύο δομές φιλοξενίας, όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την ηλιόλουστη μέρα και τον περίπατο τους, παρατηρώντας τα διάφορα μικρά ζώα και την πλούσια βλάστηση, ενώ κατέληξαν στην παιδική χαρά για παιχνίδι. Η βόλτα αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα τους επωφελούμενους, καθώς ανακάλυψαν ένα όμορφο μέρος μέσα στην πόλη, το οποίο μπορούν να επισκέπτονται συχνά!

Ακόμη, διοργανώθηκαν δύο ξεχωριστές επισκέψεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με την συμμετοχή φιλοξενουμένων προσφύγων (ενηλίκων και παιδιών) από αντίστοιχες δομές της Οργάνωσης.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν το εντυπωσιακό θέαμα με τα δελφίνια και ξεναγήθηκαν στο υπέροχο ζωολογικό πάρκο με τα σπάνια είδη ζώων, από κάθε μεριά του πλανήτη, που για τους περισσότερους αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία!

Τέλος, επωφελούμενοι από τρίτη δομή φιλοξενίας της Κάριτας Αθήνας παρακολούθησαν τη συναυλία κλασικής μουσικής που διοργάνωσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στο Αμφιθέτρο του Ρ/Σ “Αθήνα 984” στην Τεχνόπολη (Γκάζι), απολαμβάνοντας ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ποιοτικής μουσικής.