ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΠΙΣΝ, ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ & ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

Επισκέψεις ποικίλου ενδιαφέροντος διοργάνωσε η Κάριτας Αθήνας, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων για τους επωφελούμενους των Κέντρων Φιλοξενίας.

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πάρκο που αποτελεί ένα φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο, ενώ απόλαυσαν και θαλάσσιο καγιάκ στο κανάλι. Η επαφή αυτή με το υδάτινο στοιχείο αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο περιηγηθήκαν στον ξεχωριστό αυτό χώρο με την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο, θαύμασαν το σόου με τα δελφίνια και εντυπωσιάστηκαν από τα άγρια ζώα, τα ερπετά, την ελληνική πανίδα και την αφρικανική Σαβάνα, ενώ ενημερώθηκαν και για τα είδη υπό εξαφάνιση, λόγω της μαζικής αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού παγκοσμίως, που έχει προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στους φυσικούς πόρους, στο περιβάλλον και σε όλα τα άγρια είδη φυτών και ζώων.

Τέλος, η περιήγηση στο Βοτανικό Κήπο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους γοήτευσε τους επισκέπτες με τον φυτικό πλούτο του, που περιλαμβάνει περισσότερα από 500 είδη, τις προσεγμένες και ασυνήθιστες για αστικό περιβάλλον ομορφιές του, καθώς και τα εκατοντάδες προσεγμένα μονοπάτια του.

Ο Βοτανικός Κήπος, συνολικής έκτασης περίπου 1860 στρεμμάτων, βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω και η είσοδος για το κοινό είναι επί της Ιεράς Οδού 401.