ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Επίσκεψη στο νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργάνωσε την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 η Κάριτας Αθήνας για οικογένειες επωφελούμενων μιας δομής φιλοξενίας.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με ορισμένους από τους πιο ακραίους πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος, πραγματοποίησαν την πρώτη ημέρα, μέσα από την ψηφιακή παράσταση «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα»: από την καυτή Αφροδίτη έως τον παγωμένο Πλούτωνα, από την γεμάτη ηφαίστεια Ιώ έως τον υπόγειο ωκεανό, που κρύβει η παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης και από τις θάλασσες μεθανίου του Τιτάνα έως τα πέρατα της βαρυτικής «κυριαρχίας» του Ήλιου, η θαυμαστή πολυπλοκότητα των παράξενων κόσμων που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα, εντυπωσίασε τους επισκέπτες,

ενώ την δεύτερη ημέρα μια άλλη ομάδα επωφελούμενων είχε την ευκαιρία να απολαύσει «Μια βόλτα στο φεγγάρι», ταξιδεύοντας …πίσω στο χρόνο, στο έτος 1969, όταν η αποστολή του διαστημόπλοιου «Απόλλων 11» έφτανε εκεί που κανένας κάτοικος της Γης δεν είχε πάει: στο Φεγγάρι. Μέσα από τα μάτια τριών επίδοξων εντόμων-αστροναυτών: του Nατ, του Άι-Κιού και του Σκούτερ, μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στην εποχή όπου ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τα επιτεύγματα των αστροναυτών και των επιστημόνων της ΝΑSA.

Η Κάριτας Αθήνας θα ήθελε να εκφράσει ιδιαίτερες ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία που επέδειξαν από το Ίδρυμα Ευγενίδου, καθώς και στον  Δρ. Μάνο Κιτσώνα, Διευθυντή του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου,  για την οργάνωση και την πραγματοποίηση της επίσκεψης.