ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΜΑΛΤΑΣ

Επίσκεψη στην Επιτροπή Μετανάστευσης (Emigrants Commission) και το ομώνυμο Μουσείο, καθώς και στα γραφεία της Κάριτας Μάλτας, στην Βαλέτα, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κάριτας Αθήνας, στο πλαίσιο του ταξιδιού/προσκυνήματος με τίτλο «Οδοιπορικό στα βήματα των προγόνων Ελλήνων Καθολικών, 1819-2019, διακόσια χρόνια από την πρώτη άφιξη Μαλτέζου στην Ελλάδα (Κέρκυρα)»!

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας, π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο Αντιπρόεδρος & Διευθυντής π. Ιωάννης Πάτσης, το μέλος του Δ.Σ. κα Ελένη Κάραμποττ, καθώς και οι συμμετέχοντες στην εκδρομή, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Γενικό Διευθυντή

Mgr. Alfred Vella και τον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Charles Buttigieg  για το σημαντικότατο έργο που επιτελεί η Οργάνωση (Επιτροπή Μετανάστευσης) της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία λειτουργεί από το 1950 στη Μάλτα, να γνωρίσουν τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Mgr. Philip Calleja, ο οποίος σύντομα συμπληρώνει την 90στή επέτειο των γενεθλίων του, να ανταλλάξουν πληροφορίες γύρω από τη μεταναστευτική κρίση, που μαστίζει τις δύο μεσογειακές χώρες και να επισκεφθούν τον χώρο του Μουσείου, με πληροφορίες για τους απανταχού Μαλτέζους μετανάστες.

Στη συνέχεια κλιμάκιο της Κάριτας Αθήνας, αποτελούμενο από τα τρία μέλη του Δ.Σ., μέλη της και εθελοντές, επισκέφθηκε τα γραφεία της Κάριτας Μάλτας, στην Curia, για αλληλογνωριμία και συζήτηση πάνω σε κοινά θέματα που απασχολούν τις δύο Οργανώσεις.

Την παρουσίαση του έργου της Κάριτας Μάλτας, που πέρυσι γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας της, έκανε ο Διευθυντής της κ. Anthony Gatt  και παραβρέθηκαν ο π. Marco Portelli, υπεύθυνος του Τομέα Υποστήριξης Διαζευγμένων Ζευγαριών, o κ. André Bonello Επικεφαλής Κοινοτικής Προσέγγισης (Head of Community Outreach),   η κα Eleanor Borg, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοτικής Ευημερίας και Ανάπτυξης (Community Well Being and Development), η κα Anne Micallef Ciana, υπεύθυνη του Τομέα Συμβουλευτικής (Counselling) και η κα Geraldine Gatt, διοικητικό στέλεχος.

Από την πλευρά της Κάριτας Αθήνας, το έργο της παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ., υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κα Ελένη Κάραμποττ.