ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επίσκεψη στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου και στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» στη Νέα Μάκρη, όπου έχει δημιουργηθεί το Κέντρο Αρωγής Πυρόπληκτων, καθώς και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών και Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο και Διευθυντή της Οργάνωσης π. Ιωάννη Πάτση και το μέλος του Δ.Σ. κ. Στανίσλαο Στουραϊτη.

Στην επίσκεψη τους στο Δημαρχείο, οι εκπρόσωποι της Κάριτας Αθήνας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Μπουρνούς, ο οποίος αφού τους εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι Μαραθώνα-Νέας Μάκρης και Ραφήνας-Πικερμίου τους ευχαρίστησε για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση στην έκκληση βοήθειας προς τους πληγέντες, μέσω του οργανωμένου προγράμματος «Στήριξη Πυρόπληκτων Αττικής», που θα συνεχίσει να υλοποιείται τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου σε συνεργασία με την Κάριτας Ελλάς και την Θεία Πρόνοια και με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Η Παμμακάριστος», ενώ τους συνεχάρη και για το συνολικό έργο της Οργάνωσης που επιτελεί επί σαράντα χρόνια, με σκοπό την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Τέλος, ζήτησε την συμπαράσταση της Κάριτας Αθήνας για την προσωρινή φιλοξενία στην «Παμμακάριστο» τριαντατεσσάρων  παιδιών του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος στο Νέο Βουτζά, οι εγκαταστάσεις του οποίου υπέστησαν ολική καταστροφή και έως ότου ολοκληρωθεί η αποκατάστασή τους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» που εδρεύει στη  Λεωφόρο Μαραθώνος 1, στη Νέα Μάκρη, το οποίο προσφέρει από το 1953 την εμπειρία του στην υποστήριξη παιδιών και νέων ευπαθών ομάδων, ηλικίας 3 έως 30 ετών (άτομα με διαταραχές αυτισμού, με νοητική καθυστέρηση και άλλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα) και συνομίλησαν με το προσωπικό που φροντίζει για την καθημερινή φροντίδα των πυρόπληκτων.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, οι τρείς οργανώσεις της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, ως μέλη της μεγαλύτερης μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στον κόσμο Caritas Internationalis με τη συμπαράσταση εργαζομένων και μεγάλου αριθμού εθελοντών  προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο των κατοίκων που βίωσαν εφιαλτικές στιγμές. Συγκεκριμένα, προχώρησαν στη λειτουργία του Κέντρου Αρωγής Πυροπλήκτων στους χώρους του προαναφερθέντος ιδρύματος, με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη, την  φύλαξη και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, την προετοιμασία και τη διανομή γευμάτων (150 μερίδες) σε συνεργασία με τα συντονιστικά κέντρα των  δύο παραπάνω Δήμων, καθώς και την οργάνωση ομάδων εθελοντών για όποιες ανάγκες προκύπτουν στις περιοχές.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή την συντονισμένη προσπάθεια μπορούν να καταθέσουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κάριτας Αθήνας:

• ALPHA BANK: 1030 0210 1206 319
IBAN: GR17 0140 1030 1030 0210 1206 319, SWIFT: CRBAGRAA