ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ CRS & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ CARITAS INTERNATIONALIS ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ

Επίσκεψη του Προέδρου / Γενικού Διευθυντή του CRS και Αντιπροέδρου της Caritas Internationalis κ. Sean Callahan και κλιμακίου της αμερικάνικης Οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στην Κάριτας Αθήνας και την Κάριτας Ελλάς, την Παρασκευή 18 Μαΐου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συνοδευόταν από τον κ Marc D’Silva, Εκπρόσωπο του CRS – Ζώνη Ευρώπης, την κα Debra Shomberg, Εκπρόσωπο του CRS στο Μαλάουι και επόμενη Εκπρόσωπο του CRS – Ζώνη Ευρώπης, την κυρία Chandreyee Banjeree,  Υπεύθυνη Μεγάλων Δωρεών CRS και την κα Kaye Redmond,  φίλη και υποστηρίκτρια του CRS.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου, συνεπικουρούμενου από τον π. Ιωάννη Πάτση, Αντιπρόεδρο της Κάριτας Ελλάς και Αντιπρόεδρο & Διευθυντή της Κάριτας Αθήνας.

Στη συνέχεια οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατευθύνθηκαν στην Αρχιεπισκοπή, όπου συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο, Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος και Πρόεδρο της Κάριτας Αθήνας. Παραβρέθηκαν, ακόμη, ο π. Αντώνιος Βουτσίνος, Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς, ο π. Ιωάννης Πάτσης, Αντιπρόεδρος της Κάριτας Ελλάς και Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας, ο κ. Joshua Kyller, Διευθυντής της CRS Ελλάδος, η κα Μαρία Αλβέρτη, Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς και ο κ. Φίλιππος Σαλίμπας, Διευθυντής Λειτουργίας της Κάριτας Αθήνας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση της κατάστασης στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, όταν γιγαντώθηκε η προσφυγική κρίση, ενώ τονίστηκε η συνεισφορά της Καθολικής Εκκλησίας και της φιλανθρωπικής της οργάνωσης στην αντιμετώπισή της. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, επίσης, στη σπουδαιότητα της συνδρομής του CRS με την πολύτιμη οικονομική και οργανωτική του υποστήριξη προς την Κάριτας Ελλάς και την Κάριτας Αθήνας και ακολούθησε επίσκεψη σε δομή φιλοξενίας της Κάριτας Ελλάς στην Καλλιθέα, στο Προσφυγικό Κέντρο της Κάριτας Αθήνας και στα γραφεία της Κάριτας Ελλάς στην οδό Καποδιστρίου 52.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους στους οποίους προσφέρονται υπηρεσίες (μπάνια, συσσίτιο, διανομή ρούχων, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, αίθουσα διδασκαλίας Ελληνικών & Αγγλικών, παιδότοπος) και γνώρισαν το προσωπικό των δύο Οργανώσεων.

Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή του π. Αντώνιου Βουτσίνου, του π. Ιωάννη Πάτση, της κας Ελισάβετ Ιουστινιανού (Γενικής Γραμματέως της Κάριτας Ελλάς και Γραμματέως του Δ.Σ. της Κάριτας Αθήνας), της κας Μαρίας Αλβέρτη, του κ. Φίλιππου Σαλίμπας και της κας Λιζέτας Μηλιάρη (Προϊσταμένης Διοικητικών Υπηρεσιών της Κάριτας Ελλάς), στην οποία εκφράστηκε η ελπίδα για συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος των συνανθρώπων μας, που βρίσκονται σε ανάγκη.