ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ «ΜΑΤΙΛΝΤΑ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Ματίλντα», βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl, παρακολούθησαν, στις 21 και 23 Νοεμβρίου, οικογένειες προσφύγων/επωφελουμένων της Κάριτας Αθήνας, που πληρούν βασικές προϋποθέσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματος της Κοινωνικής τους Ένταξης.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ένα πρωτόγνωρο γι΄αυτούς θέαμα παρακολουθώντας μια υπερπαραγωγή με 40 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικούς, παιδιά  και ζωντανή ορχήστρα, σε απόδοση στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι αξιόλογοι ηθοποιοί Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κώστας Κόκλας, Νάντια Κοντογεώργη, Μπέττυ Μαγγίρα και Αντιγόνη Ψυχράμη.

Το θέατρο «ΑΚΡΟΠΟΛ» είναι ένα από τα πρώτα θέατρα στον κόσμο που ανέβασε τη φαντασμαγορική αυτή παράσταση, η οποία από το 2011 έως σήμερα έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και βραβείων, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς στο West End του Λονδίνου, το Broadway της Νέας Υόρκης, την Αυστραλία και τον Καναδά, ενώ το 2012 μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ GUIΝNESS, καθώς απέσπασε επτά θεατρικά βραβεία Olivier στο Λονδίνο, την ίδια χρονιά!

Η μικρή ηρωϊδα, Ματίλντα Γουόρμγουντ, ένα παιδί διαφορετικό από τα υπόλοιπα, διαβάζει Ντοστογιέφσκι, μετακινεί ποτήρια με τα μάτια της και μαγνητίζει με τη φαντασία της που τρέχει με ταχύτητα φωτός. Ξεχωρίζει αληθινά από τους φίλους, τους συμμαθητές και την οικογένεια της, καθώς αποφασίζει να υψώσει το μικροσκοπικό της ανάστημα απέναντι σε έναν κόσμο γεμάτο τηλεοπτικές εκπομπές, απόρριψη, υστερικές φωνές, απειλές βροντοφωνάζοντας στην οικογένεια της και την τυραννική διευθύντρια του σχολείου της: «Μόνη μου θα αλλάξω αυτή την ιστορία!».

Η μικρή ηρωίδα, σε αντίθεση με τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος υποτάσσεται και εγκλωβίζεται σε μία κοινωνία που μετατρέπει τα μέλη της σε άβουλα όντα, θέλει να αλλάξει τη μοίρα της, διεκδικώντας τα όνειρα της για ένα καλύτερο αύριο και ξεσηκώνοντας τους συμμαθητές της, γιατί «κάποιες φορές, η τάξη θέλει… αταξία»!

Ο ενθουσιασμός τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους γι’ αυτή την παράσταση ήταν τόσο μεγάλη, που η Κάριτας Αθήνας προσπαθεί να εξασφαλίσει δωρεάν εισιτήρια και από άλλους φορείς για ανάλογες μελλοντικές δραστηριότητες!