ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ LIBERAJ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΣΟΣ

Τo μιούζικαλ «Λίμπεραϊ: Η ιστορία ενός προσφυγόπουλου» είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πενταμελής οικογένεια επωφελούμενων της Κάριτας Αθήνας, το Σάββατο 11 Μαΐου στο θέατρο «Κνωσσός».

Ο Τομέας Κοινωνικής Ένταξης Προσφύγων της Οργάνωσης τους εξασφάλισε δωρεάν εισιτήρια για το έργο που βασίστηκε σε λιμπρέτο της Μαρίας Αθήνη και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Αντώνη Καρατζίκη και ανέβηκε με τη συμμετοχή εκατό και πλέον συντελεστών, ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών.

Οι γονείς και τα τρία τους παιδιά, που μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα,  παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός δεκαεξάχρονου μαθητή/πρόσφυγα που βρέθηκε από την εμπόλεμη ζώνη της πατρίδας του σε μια μικρή πόλη της κεντρικής Ευρώπης και κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να τελειώσει το σχολείο χάρη στην αλληλεγγύη των συμμαθητών του.

Στην Εσπεράντο, την «γλώσσα της ελπίδας» η λέξη Λίμπεραϊ σημαίνει «Ελεύθερος».                     Η αλληλεγγύη και η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων μπορούν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να υπερβούν τις δυσκολίες, να ενταχθούν στο νέο περιβάλλον και να θριαμβεύσουν στη ζωή τους.

Να σημειωθεί πως η φωτογραφία της αφίσας της παράστασης φέρει την υπογραφή του αείμνηστου Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, που είχε βραβευτεί με Πούλιτζερ το 2016.