Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ CARITAS EUROPA ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΤΥΦΛΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Τον σημαντικό ρόλο των νέων για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης με αλληλεγγύη και ειρήνη αναγνώρισε η Caritas Europa κατά την διάρκεια της τριήμερης Περιφερειακής Συνόδου 2018, που πραγματοποιήθηκε στην όμορφη πόλη της Τιφλίδας, από 7έως τις 9 Μαΐου.

Περισσότεροι από 150 εθελοντές, εργαζόμενοι, ανώτερα στελέχη και πρόεδροι από 42 Εθνικές Κάριτας της Ευρώπης συναντήθηκαν με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της δέσμευσης των νέων στην Κάριτας, την Καθολική Εκκλησία και την κοινωνία.

«Οι νέοι έχουν κρίσιμο ρόλο. Δεν είναι μόνο το μέλλον των λαών μας, είναι το παρόν. Ακόμα και τώρα, με τα όνειρά τους και τη ζωή τους, σφυρηλατούν το πνεύμα της Ευρώπης» είχε πει ο Πάπας Φραγκίσκος, με την ευκαιρία της παραλαβής του «Βραβείου Καρλομάγνου» το 2016.

Η Περιφερειακή Σύνοδος έχει υποσχεθεί να προωθήσει τη δέσμευση των νέων, να εκπονήσει μία στρατηγική και να εξασφαλίσει πόρους για το σκοπό αυτό. Κάτι τέτοιο θα απαιτήσει ευρεία και ενεργό συμμετοχή, ιδιαίτερα της νεολαίας μας.

«Η υπόσχεση της Κάριτας Ευρώπης να στηρίξει τη δέσμευση των νέων είναι μια σημαντική απόφαση. Αυτό μας ωθεί να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους Νέους Κάριτας για μια πιο δίκαιη Ευρώπη», τόνισε ο Andreas Lustenberger, συντονιστής των Νέων Κάριτας Ελβετίας.

«Η Κάριτας Γεωργίας έχει την τύχη να διαθέτει πολλούς νέους εθελοντές και είμαστε ευτυχείς που η Κάριτας Ευρώπης θέτει ως προτεραιότητα τη νεολαία. Ως οικοδεσπότες, έχουμε το προνόμιο να μοιραζόμαστε τον πλούσιο πολιτισμό της Γεωργίας, ο οποίος αντικατοπτρίζει τη φύση και τον χαρακτήρα της Κάριτας», σημείωσε η Anahit Mkhoyan, Διευθύντρια της Κάριτας Γεωργίας.

Νέο Συμβούλιο

Στη διάρκεια της Περιφερειακής Συνόδου, οι Εθνικές Κάριτας της Ευρώπης εξέλεξαν τους εκπροσώπους του δικτύου για τις θέσεις διακυβέρνησης και διοίκησης, που καλύπτει τετραετή θητεία, από τον Μαΐο 2019  έως τον Μαΐο 2023.

Το νέο συμβούλιο απαρτίζουν:

Πρόεδρος: Msgr. Luc Van Looy

Αντιπρόεδρος: Bernard Thibaud

Γενική Γραμματέας: Maria Nyman

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής:

Κάριτας Γαλλίας – Secours Catholique

Κάριτας Νορβηγίας

Κάριτας Σκωτίας (SCIAF)

Κάριτας Σλοβακίας

Κάριτας Ισπανίας

Κάριτας Σουηδίας

Κάριτας Ελβετίας