Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ & Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 2017 «VOLUNTARY ACTION»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Φεστιβάλ Εθελοντισμού που διοργάνωσε η skywalker.gr το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και στην οποία συμμετείχαν η Κάριτας Αθήνας και η Κάριτας Ελλάς, εκπροσωπώντας το εθνικό δίκτυο της Οργάνωσης!
Σκοπός του φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν η σύγκλιση του κινήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης.
Συμμετείχαν περισσότεροι από 60 φορείς και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται με την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες, το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση, την Υγεία και την Πρόνοια, την Προστασία των Ζώων, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Παιδί και την Οικογένεια, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό κ.ά.
Η διοργάνωση αποτέλεσε και φέτος έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, μάλιστα, η Κάριτας Ελλάς κατέκτησε το αργυρό βραβείο για την προσφορά της στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα.