ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρ. γρ.: Ομήρου 9, Αθήνα | Central off.: 9, Omirou str., Athens, T: +30 210 3626186

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

CARITAS ATHENS GREECE

Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ

Στους πληγέντες από την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, που άφησε πίσω της 23 νεκρούς και 1.800 οικογένειες και επιχειρήσεις με διαλυμένες περιουσίες, βρέθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου κλιμάκιο της Κάριτας Αθήνας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Κάριτας Ελλάς και Αντιπρόεδρο & Διευθυντή της Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννη Πάτση, την υπεύθυνη του κεντρικού γραφείου της Οργάνωσης  κα Έφη Ζαλώνη και τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της Κάριτας Ελλάς κ. Ισίδωρο Ρούσσο.

Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε αυτοψία σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, επισκέφτηκε γειτονιές της πόλης, όπου η κατάσταση είναι απελπιστική, κατέγραψε τις άμεσες ανάγκες και συζήτησε για τις επόμενες δράσεις της.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με την Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας κα Γιάννα Κριεκούκη τον Αντιδήμαρχο κ. Περικλή Ρόκα, καθώς και πληγέντες στους οποίους παρέδωσε επιταγές σούπερ μάρκετ, ενώ προσέφερε κονσέρβες και κουβέρτες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Τέλος, οι τοπικοί παράγοντες συζήτησαν και το ενδεχόμενο ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης των πληγέντων από την Οργάνωση, σε δεύτερη φάση, καθώς ο Δήμος δεν μπορεί να τους την προσφέρει και η οποία θα δρομολογηθεί μόλις μπουν σε σειρά επίλυσης σημαντικά θέματα όπως: κατάθεση δικαιολογητικών για την αποζημίωση των οικογενειών και των επιχειρήσεων, καθαρισμός οικιών και οριστική καταγραφή αναγκών στέγασης και τέλος, χρηματοδότηση για την προσωρινή στέγαση των θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Καθολική Εκκλησία μέσω της Κάριτας Ελλάς και με την χρηματοδότηση της Οργάνωσης CRS (Catholic Relief Services) των Η.Π.Α., ανέλαβε από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας σημαντική δράση θέτοντας στη διάθεση των τοπικών φορέων δύο εκσκαφείς, που συνδράμουν στην προσπάθεια απομάκρυνσης από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις αυλές των σπιτιών, των τόνων μπαζών και λάσπης και δύο φορτηγά που τα μεταφέρουν σε τοποθεσία, καθ΄ υπόδειξη του Δήμου. Μάλιστα, τα μηχανήματα αυτά ξέθαψαν και τον τελευταίο αγνοούμενο της καταστροφής, τη Δευτέρα 27 του μηνός.

Ακόμη, παρείχε άμεση βοήθεια προσφέροντας περισσότερα από 7.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό και 1.500 σάντουιτς, ενώ με συνεχείς επισκέψεις και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τους τοπικούς φορείς καταγράφει συνεχώς τις ανάγκες των πλημμυροπαθών προετοιμάζοντας τις επόμενες δράσεις της.