Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Κάριτας Αθήνας μαζί με την Κάριτας Ελλάς συντονίζουν τις δυνάμεις τους για να συνδράμουν ουσιαστικά στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

Από την πρώτη στιγμή επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας κλιμάκιο της Κάριτας, για να δηλώσει  την παρουσία της και την  πρόθεσή της να βοηθήσει στην έκτακτη αυτή ανάγκη.  Βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές του Δήμου Ραφήνας  – Πικερμίου  ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί άμεσα .

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο οι ανάγκες σε φάρμακα, ρουχισμό και νερά έχουν καλυφθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους καθώς και οι  καταγραφές των ζημιών .

Σε επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Ε.Κ.Ε.Α.) έγινε γνωστό ότι η ανταπόκριση του κοινού στην έκκληση του για αίμα υπέρ των πυρόπληκτων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκατοντάδες συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα συρρέουν στις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας για να αιμοδοτήσουν. Η ημερήσια συλλογή της Αττικής υπερδιπλασιάστηκε, με 1300 μονάδες αίμα.

Η πιθανή μακρά νοσηλεία των εγκαυμάτων, θα χρειαστεί και αντίστοιχη υποστήριξη με αίμα και παράγωγα, ενώ όπως είναι γνωστό το αίμα συντηρείται μόνο 35 ημέρες. Η εθελοντική προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογική κατανομή αίματος σύμφωνα με τις ανάγκες.

Η Κάριτας Αθήνας θα ήθελε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και τους επωφελούμενους πρόσφυγες από τα διάφορα προγράμματα της Κάριτας Αθήνας και της Κάριτας Ελλάς, με την προτροπή να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες, καθώς μόνο η ύπαρξη ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών μπορεί να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Όσοι επιθυμούν  να συνεισφέρουν σε αυτή την συντονισμένη προσπάθεια βοήθειας  προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας μπορούν να καταθέσουν χρήματα στους τραπεζικούς  λογαριασμούς της Κάριτας Αθήνας:

• ALPHA BANK: 1030 0210 1206 319

IBAN: GR17 0140 1030 1030 0210 1206 319, SWIFT: CRBAGRAA