Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΩΣΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

H ομάδα Κοινωνικής Ένταξης της Κάριτας Αθήνας μαζί με άλλους φορείς, οργανώσεις και 5000 πολίτες, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, κατασκευάζοντας το μεγαλύτερο μωσαϊκό από 35.000 ανακυκλώσιμα υλικά, έκτασης 357,5 τ.μ., επίτευξη που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ Guinness!

Η εκδήλωση «Athens Against Climate Change» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Κέντρου Νέων Connect Athens.

Η κατασκευή του μωσαϊκού ξεκίνησε στις 06:37 και ολοκληρώθηκε στις 17:30 με τη συμμετοχή 1.100 εθελοντών και 5.000 επισκεπτών. Ανάμεσά τους και οι οικογένειες προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας της Κάριτας Αθήνας που έλαβαν μέρος στην κατασκευή, καθώς και σε παράλληλες δράσεις, όπως εργαστήρια για τη δημιουργία ρούχων από ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγραφικής/face painting, χορού, μουσικής και βιωματικών παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους.

Η ξεχωριστή αυτή γιορτή,  που έφερε τους ανήλικους επωφελούμενους πιο κοντά στην έννοια της ανακύκλωσης, αποτέλεσε ευκαιρία για τους πολίτες της πρωτεύουσας να δείξουν ότι έχουν φωνή και να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα φέρνοντας ανακυκλώσιμα υλικά από αλουμίνιο, χαρτόνι και πλαστικό λευκού ή μαύρου χρώματος!

Εργαζόμενοι του τμήματος Κοινωνικής Ένταξης & Βιοπορισμού του Τομέα Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας έκαναν ενημέρωση στο ευρύ κοινό για τα προγράμματα και το έργο της.