ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρ. γρ.: Ομήρου 9, Αθήνα | Central off.: 9, Omirou str., Athens, T: +30 210 3626186

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

CARITAS ATHENS GREECE

Η «ΟΜΑΔΑ ΔΡΟΜΟΥ» ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

 

 Πιστή στο κάλεσμα της Εκκλησίας για την Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών, η «Ομάδα Δρόμου» της Κάριτας Αθήνας σε συνεργασία με τους «Νέους Κάριτας in Action» μοίρασαν ζεστό φαγητό στους άστεγους, στο κέντρο της  πρωτεύουσας.

Με την ευκαιρία του πρώτου παγκόσμιου εορτασμού, που καθιερώθηκε μετά από επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, οι εθελοντές με τη σειρά τους θέλουν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους: Σάββα, Αδάμ, Ραφαήλ, Ιβάν, Θανάση, Γρηγόρη, Αλί και στα ανώνυμα αδέλφια μας που εκτός από το μοίρασμα του φαγητού αντάλλαξαν κι ανθρώπινες στιγμές και λόγια.

Η ανάγκη των ανθρώπων που μένουν στο δρόμο δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά, αλλά και η ανθρώπινη παρέα και η συζήτηση. Οι εθελοντές της «Ομάδας Δρόμου» έχουν αναπτύξει πλέον, μια οικεία επαφή μαζί τους, συνειδητοποιώντας τι χρειάζονται και προσπαθούν να τους δοθεί μαζί με ό,τι έχουν ανάγκη σε κάθε συνάντηση τους.

Η ομάδα βοηθά συνανθρώπους μας, που μένουν στο δρόμο και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος και της Ομόνοιας, δύο φορές τον μήνα (Δευτέρα) προσφέροντας φαγώσιμα, ρουχισμό ή κάποιο είδος πρώτης ανάγκης. Ξεκίνησε τη δράση της, πιλοτικά, τον περασμένο Μάιο. Για όσους ενδιαφέρονται να συνδράμουν ή να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Κάριτας Αθήνας caritasathens@caritasathens.gr