ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»

Μέσα σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου η εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Κάριτας Αθήνας για τις κυρίες που φιλοξενούνται στον Οίκο Ευγηρίας «Τίμιος Σταυρός», στην Αγία Παρασκευή!

Η εορταστική ατμόσφαιρα πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική, τραγούδια, χορό, εδέσματα, δώρα κι άφθονο κέφι από όλους τους παραβρισκόμενους!

Παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος πρώην Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Νικόλαος Φώσκολος, ο οποίος έκοψε και την πίτα, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης κα Ελένη Κάραμποττ (Υπεύθυνη Τομέων Επικοινωνίας-Δημοσίων Σχέσεων & Τρίτης Ηλικίας) και κ. Στανίσλαος Στουραΐτης (ταμίας), το πρώην μέλος του Δ.Σ. κα Μαρία Μηλιάρη, το μέλος της Κάριτας Αθήνας κα Μαρί-Τερέζ Διλβέρογλου, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Τήνου κα Ειρήνη Βιδάλη, συγγενείς των φιλοξενουμένων και το προσωπικό του γηροκομείου.

Η τυχερή της νέας χρονιάς, που κέρδισε το φλουρί, παρέλαβε ένα συμβολικό δώρο, ενώ …χόρεψε στο ρυθμό γνωστών μελωδιών, τις οποίες απέδωσε ο κ. Φραντζέσκο με το ακορντεόν του, ξεσηκώνοντας και τις υπόλοιπες κυρίες σε ενεργή συμμετοχή στην ερμηνεία των τραγουδιών!

Με αφορμή τη διοργάνωση αυτή, που αποτέλεσε ένα ευχάριστο, αν και σύντομο, διάλειμμα στις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς των τροφίμων, η Κάριτας Αθήνας θα ήθελε να παρακινήσει όσους έχουν ευαισθησία για την ηλικιακή αυτή ομάδα συνανθρώπων μας, χρόνο και διάθεση, να επισκέπτονται τις δύο μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Αρχιεπισκοπής μας («Τίμιος Σταυρός» & «Καλός Σαμαρείτης»), προσφέροντας συντροφιά στα άτομα αυτά, που τόσο έχουν ανάγκη!