ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

Η Ομάδα Δρόμου της Κάριτας Αθήνας στηρίζει τους άστεγους

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου (τρίτη Κυριακή του μηνός) εορτάστηκε η δεύτερη Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών, η έναρξη της οποίας χρονολογείται μετά τη λήξη του Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας, με απόφαση του Αγίου Πατέρα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία «ευαγγελισμού, προσευχής και αλληλεγγύης, η οποία διευκολύνει μια αυξανόμενη προσοχή των αναγκών των περιθωριακών», σύμφωνα με δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου.

Μεταξύ των δράσεων, που διοργανώθηκαν με την ευκαιρία του εορτασμού αυτού, ήταν η Θεία Λειτουργία  στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στην οποία προΐστατο ο Άγιος Πατέρας και την παρακολούθησαν περίπου 6.000 φτωχοί, μαζί με εθελοντές και υπεύθυνους διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων, το γεύμα του Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας με τους 3000 φτωχούς στο Βατικανό (στην αίθουσα Παύλος 6ος που διαμορφώθηκε σε τραπεζαρία), προσφορά του ξενοδοχείου Rome Cavalieri – Hilton Italia, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Morale Tabor και οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις που παρείχε κινητή μονάδα ιατρικής περίθαλψης, όλων των ειδικοτήτων, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Την ίδια ημέρα στην ελληνική πρωτεύουσα, η Ομάδα Δρόμου της Κάριτας Αθήνας διοργάνωσε εκστρατεία διανομής φαγητού και ρουχισμού στους άστεγους του κέντρου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος και της Ομόνοιας.

Η ομάδα, που απαρτίζεται από εθελοντές και συναντά και βοηθά (κάθε δεύτερη εβδομάδα) συνανθρώπους μας, οι οποίοι μένουν στο δρόμο, μοίρασε πλήρες γεύμα και ρούχα σε 31 άτομα, συνομίλησε μαζί τους και κατέγραψε τις ανάγκες τους, ώστε την επόμενη φορά να τους προσφερθούν ό,τι ζήτησαν (π.χ ένα ζευγάρι παπούτσια, μια φόρμα, μια κουβέρτα κλπ).