ΜΕ ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ CARITAS INTERNATIONALIS ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ “SHARE THE JOURNEY”

“Με την Αθήνα στο …πιάτο” η Κάριτας Αθήνας διοργάνωσε πικ νικ στο άλσος Βεΐκου,  συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης (17-24 Ιουνίου) της Caritas Internationalis, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20/6) και στο πλαίσιο της εκστρατείας “Share the Journey” («Μοιράσου το Ταξίδι»), που κήρυξε ο Πάπας Φραγκίσκος τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στη δράση πήραν μέρος οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της Οργάνωσης και μοιράστηκαν με εθελοντές κι εργαζόμενους ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού και με άλλα άτομα που βρέθηκαν στο Άλσος, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και μαθήματα γέλιου, απολαμβάνοντας παράλληλα την ομορφιά της φύσης, την παρέα με νέους φίλους και άφθονο …φαγητό!

Μαζί με τα ασπροκόκκινα καρώ τραπεζομάντηλα οι συμμετέχοντες άπλωσαν… πανιά για πρωτόγνωρες εμπειρίες, όπως τα μαθήματα γέλιου που τους έδωσε η εθελόντρια κα Μαίρη Ηλιάδη, ιδρύτρια του Κέντρου “Ηλιαχτίδα” εξηγώντας τους τη θετική επίδραση του στην ψυχική υγεία και γενικά στη ζωή κάθε ανθρώπου!

Τέλος, προκειμένου να γίνει αισθητή η παρουσία όλων θυμίζοντας την σημασία της συνάντησης, οι παραβρισκόμενοι φωτογραφήθηκαν φορώντας τις μπλούζες της εκστρατείας και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το #Sharejourney.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κάριτας Αθήνας  εκπροσώπησε το μέλος κα Ελένη Κάραμποττ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και την Εκτελεστική Επιτροπή του Τομέα Προσφυγικού Έργου το μέλος κα Γεωργία Φόνσου.

Υπενθυμίζεται ότι η εκστρατεία, που θα διαρκέσει δύο χρόνια, καλεί τους οργανισμούς και τις κοινότητες της Κάριτας, σε 165 χώρες του πλανήτη, να φέρουν κοντά τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινότητες, ώστε να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας ειρηνικής συνύπαρξης.

Το ταξίδι συνεχίζεται…