ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρ. γρ.: Ομήρου 9, Αθήνα | Central off.: 9, Omirou str., Athens, T: +30 210 3626186

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

CARITAS ATHENS GREECE

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με μεγάλη ικανοποίηση μαθαίνω ότι από τις δομές της Κάριτας Αθήνας, όπου στεγάζονται πρόσφυγες, φέτος θα φοιτήσουν σε ελληνικά σχολεία 138 προσφυγόπουλα.

Όταν κανείς σκέπτεται ότι οι πρόσφυγες εγκατέλειψαν σπίτι και πατρίδα, προσπαθώντας όχι μόνο να σώσουν τη ζωή τους, αλλά και να εξασφαλίσουν ένα μέλλον ειρήνης και προόδου, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται χαρά και ικανοποίηση, διαπιστώνοντας ότι η ελληνική Πολιτεία και κοινωνία τους αγκαλιάζει και τους αποδέχεται, παρά τα δικά της οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών.

Άλλωστε ο ελληνικός λαός, σε όλες τις περιόδους της ιστορίας του, είτε διέπρεψε δημιουργώντας αποικίες, είτε προόδευσε μεταναστεύοντας για να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Επιπλέον, ως χριστιανικός λαός δεν λησμονούμε τον λόγο του Ιησού Χριστού: «πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιώ, ήμουν ξένος και με δεχθήκατε στο σπίτι, ήμουν γυμνός και με ντύσατε, αρρώστησα και με επισκεφθήκατε, ήμουν φυλακισμένος και ήρθατε να με δείτε» (Μτ 25,35-36).

Συγχαίρω και ευχαριστώ λοιπόν όσους συνέβαλαν, έμμεσα ή άμεσα, σ’ αυτή την ευχάριστη εξέλιξη.

Το χαμόγελο των προσφυγόπουλων που άρχισαν να μορφώνονται και η ικανοποίηση των γονιών τους που βλέπουν τις ταλαιπωρίες τους να πιάνουν τόπο, ας γίνει ευλογία προς όσους εργάζονται γι’ αυτούς και προς εκείνους που χρηματοδοτούν το θεάρεστο αυτό έργο!

                                                                                                          † Σεβαστιανός

Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών

Αποστολικός Τοποτηρητής

Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου