Ο …ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Συνεχίζεται με επιτυχία το νέο Πρόγραμμα Φιλίας/Buddy Program της Κάριτας Αθήνας, στο πλαίσιο της υποστήριξης του βιοπορισμού και της κοινωνικής ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων και των οικογενειών/αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας φιλικών σχέσεων και της κοινής συμμετοχής σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες μεταξύ επωφελούμενων και μελών της τοπικής κοινότητας.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη οργανωμένη εκδήλωση που περιλάμβανε περιήγηση/ξενάγηση στα σημαντικότερα σημεία της πρωτεύουσας, διάρκειας μιάμισης ώρας, με τα ανοιχτά λεωφορεία Sights of Athens.

Στον… γύρο της Αθήνας συμμετείχαν πέντε οικογένειες προσφύγων και δύο ελληνικές, με έκδηλο τον ενθουσιασμό στα πρόσωπά τους για όσα είδαν κι άκουσαν γύρω από τα κτίρια και την ιστορία της πόλης!

Να σημειωθεί πώς τόσο οι Έλληνες όσο και οι επωφελούμενοι δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και εκδήλωσαν επιθυμία να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αντίστοιχες διοργανώσεις!