ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΕ 66 ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Η ΈΝΩΣΗ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ‘’TOMS Shoes’’

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η εταιρεία υποδημάτων ‘’TOMS Shoes’’ προσέφερε παπούτσια σε παιδιά Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων-επωφελούμενων της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Κάριτας Αθήνας!
Εξήντα έξι ζευγάρια μοιράστηκαν την Πέμπτη 24 Μαΐου σε αντίστοιχο αριθμό ανηλίκων, ηλικίας ενός έτους έως 18 χρόνων, προσφέροντας χαρά και χαμόγελα στους μικρούς και τους γονείς τους.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One που έχει υιοθετήσει η εταιρεία από την αρχή της δημιουργίας της, χαρίζοντας ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ένα που αγοράζουν οι καταναλωτές!
Η Οργάνωση «Μαζί για το Παιδί», που αποτελεί Ένωση Κοινωφελών Σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996 με σκοπό να ενώσει ισότιμα τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Ως επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner) από το 2015, διανέμει δωρεάν παπούτσια με σκοπό να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του ωφελούμενου πληθυσμού σε πανελλαδικό επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ‘’TOMS Shoes’’, μια κερδοφόρα και ταυτόχρονα κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, με έδρα το Λος Άντζελες, έχει γίνει σύμβολο κοινωνικής ευαισθησίας παγκοσμίως. Ο ιδρυτής της, Blake Mycoskie, εμπνεύστηκε την δημιουργία της το 2006, μετά από ένα ταξίδι αναψυχής στην Αργεντινή. Εκεί έτυχε να παρατηρήσει τη δραστηριότητα μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που συνέλεγε μεταχειρισμένα παπούτσια από τις πλούσιες οικογένειες του Μπουένος Άιρες και τα πρόσφερε σε φτωχά παιδιά. «Ζήτησα να τους βοηθήσω», είχε δηλώσει ίδιος. «Η εμπειρία με γέμισε χαρά. Την επόμενη κιόλας ημέρα είχα σκεφτεί την ίδρυση της ‘’TOMS Shoes’’ (που σημαίνει “tomorrow shoes” δηλαδή “παπούτσια του αύριο”), μιας εταιρείας που θα βοηθούσε την κοινωνία. Με κάθε ζευγάρι που θα πουλούσε θα δώριζε ένα καινούργιο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο.
Έως σήμερα έχει δωρίσει πάνω από 1.000.000 ζευγάρια παπούτσια σε 70 χώρες, όπως στην Αργεντινή, τη Γουατεμάλα, την Αϊτή, την Αιθιοπία, τη Ρουάντα, τη Ζουαζιλάνδη, τη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ κά.
Τα υποδήματα της εταιρείας παράγονται από οικολογικά υλικά, έχουν προσιτές τιμές και φοριούνται από μαθητές και φοιτητές μέχρι διασημότητες της Έβδομης Τέχνης.
H Κάριτας Αθήνας ευχαριστεί θερμά τόσο την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», όσο και την εταιρεία ‘’ΤOMS Shoes’’ για την υποστήριξη του έργου της.