ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ» παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού και η χορωδία του Δημοτικού της Λεοντείου Σχολής Αθηνών αποχαιρετώντας τα θρανία της σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου στο κατάμεστο θέατρο της οδού Νεϊγύ 17, στα Πατήσια, πρωταγωνιστές ήταν ο ξεριζωμός, η ξενιτιά, ο αποχωρισμός και η προσφυγιά που βιώνει η ανατολική Μεσόγειος τον τελευταίο αιώνα!

Σμύρνη, Παλαιστίνη, Συρία, Αφγανιστάν και τόσα άλλα μέρη που οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν λόγω διωγμών, πολεμικών συρράξεων ή εμφυλίων πολέμων, στάθηκαν αφορμή για την αναδρομή στο δράμα της προσφυγιάς, η οποία δεν έχει τελειωμό.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους αποτύπωσαν τον προβληματισμό των αιτιών της, στέλνοντας παγκόσμιο μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας που εκφράστηκε με την ευχή τα χέρια όλων των συνομήλικων τους να ενωθούν και να συνεχίσουν να παραμένουν ενωμένα και κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους, με σκοπό να δοθεί μια ανθρώπινη λύση!

Στην έναρξη της εκδήλωσης έγινε σύντομη παρουσίαση του έργου της Κάριτας Αθήνας, ιδιαίτερα στον Προσφυγικό Τομέα, από το μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Υπεύθυνης Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, κα Ελένη Κάραμποττ, η οποία αναφέρθηκε στη συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση της Λεοντείου Σχολής Αθηνών και της Μαριανής Κοινότητας, που αγκαλιάζουν, με κάθε ευκαιρία, τις δράσεις της!

Η Οργάνωση θα ήθελε να εκφράσει τα συγχαρητήριά της προς όλη την ομάδα των μικρών καλλιτεχνών και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δούλεψαν άοκνα για την παρουσίαση της παράστασης, καθώς και την ευγνωμοσύνη της προς όλους εκείνους οι οποίοι πρόσφεραν την οικονομική τους βοήθεια, ευαισθητοποιούμενοι από τη δραστηριότητά της τα τελευταία σαράντα χρόνια!