ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με μεγάλη ανταπόκριση κι ενθουσιασμό φιλοξενούμενα παιδιά στη δομή της οδού Πατησίων συμμετείχαν στο πρώτο μάθημα χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά.

Πρόκειται για μια νέα δραστηριότητα, η οποία απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με καθηγήτρια εικαστικών/υπεύθυνης  παρόμοιου προγράμματος για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι επωφελούμενοι διδάσκονται την κατασκευή διακοσμητικών ή χρηστικών αντικειμένων, αξιοποιώντας καθαρά απορρίμματα, όπως χαρτόνια συσκευασίας, μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια κ.α., με στόχο να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, ενώ προγραμματίζεται η διοργάνωση έκθεσης με τις συγκεκριμένες χειροτεχνίες στο τέλος του σχολικού έτους.

Ακόμη, στην ίδια δομή φιλοξενίας της Κάριτας Αθήνας πραγματοποιήθηκε προβολή της παιδικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Λούκυ Λουκ» στα Φάρσι με ελληνικούς υπότιτλους, που ευχαρίστησε πολύ τους μικρούς θεατές!

Τέλος, την Τρίτη 23 του μηνός αρκετά παιδιά και οι γονείς τους, που διαβιούν στο κτίριο στην περιοχή του Γκαζιού, θα παρακολουθήσουν τη συναυλία με τίτλο «Μουσικές Οικογένειες» της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 984» στην Τεχνόπολη!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Wolfgang Amadeus Mozart και του Antonín Dvořák, αφιερωμένα στις δύο μεγαλύτερες οικογένειες οργάνων, που απαρτίζουν μια συμφωνική ορχήστρα, τα πνευστά και τα έγχορδα. Τη συναυλία διευθύνει ο αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου.