ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΙΑΣ

Η τρίτη εκδήλωση του Προγράμματος Φιλίας της Κάριτας Αθήνας πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου
στις εγκαταστάσεις της  Ελληνογαλλικής Σχολής “Άγιος Ιωσήφ” στην Πεύκη.
Συμμετείχαν οκτώ προσφυγικές οικογένειες (από τις οποίες οι τρείς ήταν νέες) και επτά ελληνικές (με τρείς επίσης καινούργιες συμμετοχές).
Αρχικά, έγινε η παρουσίαση του Προγράμματος με την προβολή του ανάλογου βίντεο και στη συνέχεια όλοι πήραν μέρος σε διαδραστικό παιχνίδι, όπου είχαν την ευκαρία να γνωριστούν καλύτερα, να μιλήσουν και να ανταλλάξουν προσωπικά στοιχεία, να γευτούν διάφορα εδέσματα και να παραλάβουν τα δώρα που τους πρόσφερε η Οργάνωση ως ενθύμιο.
Η Ελληνογαλλική Σχολή δώρισε, ακόμη, αγγλικά βιβλία στα παιδιά όλων των οικογενειών, καθώς και ρούχα στις οικογένειες προσφύγων.
Εκπροσωπώντας τις προσφυγικές οικογένειες ο κ. Saidullah ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εκδήλωση και ιδιαίτερα την Κάριτας Αθήνας για όσα τους προσφέρει, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το Πρόγραμμα Φιλίας, καθώς τους βοηθά να γνωριστούν με Έλληνες, δημιουργώντας νέες φιλίες, ενώ σημείωσε πως προσμένουν με ιδιαίτερη χαρά την επόμενη συνάντηση!
Όλοι οι καινούργιοι φίλοι έδειξαν ενθουσιασμό για την εμπειρία τους αυτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά που δεν σταμάτησαν να παίζουν ανέμελα στην αυλή του σχολείου.