ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ CARITAS INTERNATIONALIS ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ “SHARE THE JOURNEY”(«ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ»)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ … ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ!

Η Κάριτας Αθήνας συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης της Caritas Internationalis στο πλαίσιο της εκστρατείας “Share the Journey” («Μοιράσου το Ταξίδι»), που κήρυξε ο Πάπας Φραγκίσκος τον περασμένο Σεπτέμβριο, διοργανώνει πικνίκ στο άλσος Βεΐκου, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στο οποίο θα πάρουν μέρος πρόσφυγες που θα μοιραστούν με μέλη της τοπικής κοινότητας τις εμπειρίες τους από το μακρύ τους ταξίδι ως την Ελλάδα, τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή και την καθημερινότητά τους στη χώρα μας.

Μαζί με τα τραπεζομάντηλα οι συμμετέχοντες θα απλώσουν… πανιά για νέες εμπειρίες και θα μοιραστούν ιστορίες, όνειρα, απόψεις, απολαμβάνοντας τον ήλιο, την ομορφιά της φύσης, την παρέα με νέους φίλους, φαγητό, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καθώς και μαθήματα γέλιου!

Η εκστρατεία, που θα διαρκέσει δύο χρόνια, καλεί τους οργανισμούς και τις κοινότητες της Κάριτας, σε 165 χώρες του πλανήτη, να φέρουν κοντά τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινότητες, ώστε να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας ειρηνικής συνύπαρξης.

Τέλος, προκειμένου να γίνει αισθητή η παρουσία όλων θυμίζοντας την σημασία της συνάντησης, οι παραβρισκόμενοι θα φωτογραφηθούν φορώντας τις μπλούζες της εκστρατείας και οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το #Sharejourney.

«Ας ανοίξουμε την αγκαλιά και την καρδιά μας για αυτούς που μας χρειάζονται!»

Το ταξίδι συνεχίζεται…