ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ 2ο ΣΧΟΛΙΚΟ STREET FESTIVAL ΤΕΧΝΗΣ & ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Στο 2ο Σχολικό Street Festival Τέχνης & Αποδοχής συμμετείχε η Κάριτας Αθήνας με ομάδα παιδιών προσφύγων που διαμένουν στις Δομές Φιλοξενίας της.
Το Παιδικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (1η Ιουνίου) και με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και Καλλιτεχνών «Δίκτυο Τέχνης και Δράσης» (οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Unicef και του ΙΟΜ (Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης), το Σάββατο 2 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Ερμού, στο ύψος του Κεραμεικού!
Με όχημα την τέχνη σε όλες τις εκφράσεις της και τη δημιουργικότητα, σχολεία, οργανώσεις, σύλλογοι, καλλιτέχνες, μαθητές, φοιτητές και γονείς αυτοσχεδίασαν παρουσιάζοντας βιωματικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις και συναυλία, δίνοντας έμφαση στην αποδοχή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν αποκλεισμό και διακρίσεις.
Η ομάδα Κοινωνικής Ένταξης του Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας συμμετείχε με διάφορες δραστηριότητες, όπως βιωματικά και διαδραστικά παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, αερόστατο κτλ.), ζωγραφική, face painting, καθώς και μουσική παράσταση της παιδικής χορωδίας των μικρών επωφελούμενων που φιλοξενούνται σε δομές της Οργάνωσης, πετυχαίνοντας τον στόχο της: να φέρει κοντά άτομα τα οποία βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να μοιράσουν αγκαλιές, δάκρυα, βλέμματα αγάπης και αποδοχής με ανθρώπους που δύσκολα θα μπορούσαν να συναντήσουν στο δρόμο τους.