ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΝΙΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ CARITAS INTERNATIONALIS ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Συνάντηση και συλλείτουργο με τον Καρδινάλιο Luis Antonio Tagle, Αρχιεπίσκοπο της Μανίλα και Πρόεδρο της  Διεθνούς Κάριτας, είχε ο Αντιπρόεδρος της Κάριτας Ελλάς & Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννης Πάτσης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στις Φιλιππίνες, στις αρχές Ιανουαρίου 2017, ως επίσημα προσκεκλημένος στη χειροτονία του Επισκόπου του Baguio Msgr Victor Barnuevo Bendico.

Η συζήτηση των δύο ιερωμένων, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, τόσο στον Καθεδρικό Ναό της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, όσο και κατά την διάρκεια εκδήλωσης της Caritas Manila για τα απεξαρτοποιημένα από τα ναρκωτικά άτομα, είχε ως βασικό θέμα την προσφυγική κρίση που βιώνει η χώρα μας, ενώ ο Καρδινάλιος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τους εκπατρισμένους συνανθρώπους μας, υποσχέθηκε πως σύντομα θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να γνωρίσει από κοντά το έργο που επιτελούν οι δύο Οργανώσεις της Καθολικής Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της  Caritas Internationalis είχε πραγματοποιήσει στις αρχές της προσφυγικής κρίσης (19 Οκτωβρίου 2015), επίσκεψη στην Ειδομένη του νομού Κιλκίς, με σκοπό την διαπίστωση του τρόπου που η Διεθνής Φιλανθρωπική Οργάνωση παραστεκόταν στους ξεριζωμένους, οι οποίοι συνέρρεαν καθημερινά επιδιώκοντας την μετάβασή τους σε χώρες της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης. Με δαπάνες της είχαν τοποθετηθεί, τότε στην περιοχή, εγκαταστάσεις προσωπικής υγιεινής, ενώ εθελοντές της Κάριτας Ελλάς προσέφεραν φαγητό, εμφιαλωμένο νερό, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και ιατρική περίθαλψη.