ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία χορωδιακής μουσικής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ για τα 40 χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Κάριτας Αθήνας στην ελληνική κοινωνία, στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Η εκδήλωση, πέραν του εορταστικού της χαρακτήρα, αποτέλεσε ευκαιρία για τη γνωστοποίηση του έργου της Οργάνωσης στο ευρύ κοινό, την απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους υποστηρικτές της και την ευαισθητοποίηση κι άλλων, συνδράμοντας ο καθένας με όποιο τρόπο επιθυμεί.

Η Χορωδία της ΕΡΤ ερμήνευσε διασκευές αγαπημένων τραγουδιών από τον ελληνικό κινηματογράφο, των μεγαλύτερων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Μάνου Χατζιδάκι σε ενορχήστρωση Κωστή Κριτσωτάκη και συνοδεία πιάνου από τον Θάνο Μαργέτη, υπό τη διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου, αναδύοντας συναισθήματα χαράς και νοσταλγίας!

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ. της Οργάνωσης το μέλος κα Ελένη Κάραμποττ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος & Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας, π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών π. Νικόλαος Φώσκολος και ο πρώην Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Οργάνωσης π. Ανδρέας Βουτσίνος. Μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Caritas Internationalis, Καρδινάλιος Luis Antonio Tagle, Αρχιεπίσκοπος της Μανίλα, το οποίο διαβάστηκε προς τους προσκεκλημένους.

Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας ο Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννης Πάτσης ευχαρίστησε την ΕΡΤ, τη Χορωδία για την εξαιρετική απόδοση των τραγουδιών, την ταλαντούχο μαέστρο, τον πιανίστα και τον ενορχηστρωτή, καθώς και όλους όσοι παραβρέθηκαν, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανανεώνοντας το ραντεβού σε μια προσεχή εκδήλωση της Οργάνωσης!

Η βραδιά τελείωσε με κέρασμα όλων των παραβρισκόμενων.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, Αρχιεπίσκοπος π. Savio Hon Tai Fai, ο Αποστολικός Τοποτηρητής των Αρμενίων Καθολικών στην Ελλάδα, π. Hovsep Joseph Bezazian, ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Αιδεσιμολογιώτατος π. Βασίλειος Χαβατζάς, ο εκπρόσωπος του  Προέδρου της Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος, o πρέσβης της Μάλτας κ. Joseph Cuschieri, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Αγίας Έδρας στην Ελλάδα Msgr. Marcel Šmejkal, ο τ. πρέσβης κ. Ιωάννης Θεοφανόπουλος με τη σύζυγό του Leopoldine και την κόρη τους Philippa, η Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κα Wiebke Brahe, ο Πρόξενος της Αυστρίας κ. Christof Reitinger με την σύζυγό του, η Πρόξενος της Ελβετίας κα Marie-Claude Ming-Valloton, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των Φιλιππίνων κ. Jose Christian Palillo, οι Αντιδήμαρχοι Αθηναίων κα Μαρία Στρατηγάκη και κ. Ελευθέριος Παπαγιαννάκης, ο Αντιπρόεδρος της Κάριτας Ελλάς & Κάριτας Αθήνας π. Ιωάννης Πάτσης, οι εφημέριοι π. Δομήνικος Ψάλτης, π. Γεώργιος Ντάγκας, π. Γεώργιος Αλτουβάς, π. Αλφόνσο Σπαντάρο, π. Alberto Petroff-Paima, π. Emilio-Artouro Garcia, π. Giulio Gramegna και π. Jose Ikongo Bongoto, οι μοναχές αδ. Άννα-Μαρία Πρίντεζη, αδ. Ελπινίκη Βακονδίου, αδ. Ευαγγελία Βακονδίου και αδ. Ανδριάννα Κοσίνσκι, τα μέλη του Δ.Σ. της Οργάνωσης κα Μπέττυ Ιουστινιανού-Merritt με τον σύζυγό της, κα Νικολέττα Δελατόλα, κ. Στανίσλαος Στουραϊτης και κ. Μαρίνος Ρούσσος, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Προσφυγικού Έργου κυρίες Ιλιάνα Ραουζαίου, Γεωργία Φόνσου με τους συζύγους τους και Καλλιόπη Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής Λειτουργίας του Τομέα Προσφυγικού Έργου κ. Φίλιππος Σαλίμπας, η Γενική Διευθύντρια της Κάριτας Ελλάς κα Μαρία Αλβέρτη, η Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών της Κάριτας Ελλάς κα Λιζέττα Μηλιάρη, οι εκπρόσωποι της Caritas Andria Don Domenico Francavilla, της Caritas Reggio Calabria-Bova Don Antonino Pangallo, Don Nino Russo, κ. Alfonso Canale & κα Mariangela Ambrogio, της Caritas di Udine κα Paola Zenarolla & κ. Stefano Comand, της  Caritas di Iglesias κ. Aldo Maringio & κα Emanuela Frau, της  Caritas di Cosenza- Bisignano κα Rosalba Rosa, της Caritas Italiana κ. Danilo Feliciangeli  & κα Silvia Compagno, του CRS κα Debra Shomberg,  κ. Joshua Kyller & κα Ana Ferreira, του LDS CHARITIES τα ζεύγη Anderson και & Κenneth Bush, ο επίτιμος Πρόεδρος της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Maltesers Dr. Constantin von Brandenstein-Zeppelin, ο Πρόεδρος της Action Aid κ. Ηλίας Γαληνός, η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) κα Χάρις Ματσούκα, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων κ. Δημήτρης Νέντας, οι Πρόεδροι της Οργάνωσης «Δάμαρις η Αθηναία» κυρίες Μαρία Σικ, Μαρία Λυρίτη και Ελένη Λάντρου, η εκπρόσωπος των Focolare κα Άντζελα Καστιλιόνι, ο Πρόεδρος της ΚΙΚΕΔΕ και η κα Στέφανου Προβελέγγιου, ο κ. Γιώργος Δίελλας, ο κ. Σωτήρης Φόνσος από την Ε.Κ.ΝΕ., οι κυρίες Αναστασία Κάλου και Κουτσογιαννοπούλου από την Οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος», ο κ. Σάββας Χρυσαφίνης και η κα Αθηνά Πιλιτζίδου από την Οργάνωση Fabric Republic, ως εκπρόσωποι των Ελληνογαλλικών Σχολείων ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Ουρσουλινών Μοναχών frère Μάριος Καπέλας, η Γενική Διευθύντρια της Σχολής Saint Joseph αδ. Esperance, η Γενική Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Saint Joseph αδ. Ιλαριόν Παχίτα, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Saint Joseph κα Μαρία Αλτουβά, ο Γενικός Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Saint Paul-Δελασάλ κ. Αντώνης Ρηγούτσος, ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Jeanne D’ Arc κ. Θεόφιλος Γεωργούσης, ο Γενικός Διευθυντής της Λεοντείου Σχολής Αθηνών κ. Νίκος Νούλας, η καθηγήτρια της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, μαέστρος, κα Κατερίνα Βασιλικού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων των Λεοντείων Λυκείων κ. Παναγιώτης Μαμαλής, η Γενική Διευθύντρια της Γερμανικής Σχολής Αθηνών κα Annette Brunke-Kullik, η Διευθύντρια Οικονομικών της Βρετανικής Σχολής Saint Catherine’s κα Μαρία Παπαχρήστου, η Διευθύντρια του Κέντρου Σπουδών DIKEMES κα Nadia Meliniotis, η βοηθός Διευθυντή του Πανεπιστημίου Arcadia Dr. Ioanna Simos, ο ενορχηστρωτής κ. Κώστας Κριτσωτάκης, εκπρόσωποι της ΕΡΤ, του επιστημονικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, των ενοριακών Κάριτας, καθώς και εθελοντές, εργαζόμενοι και πλήθος κόσμου.

Η Κάριτας Αθήνας εκφράζει για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της προς τους υποστηρικτές της βραδιάς: