ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ

«ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ»

1819-2019

200 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΦΙΞΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

Η Κάριτας Αθήνας διοργανώνει  7ήμερο ταξίδι στη Μάλτα με τίτλο «Οδοιπορικό στα βήματα των προγόνων Ελλήνων Καθολικών – 1819-2019 Διακόσια χρόνια από την πρώτη άφιξη Μαλτέζου στην Ελλάδα (Κέρκυρα)»,  την Παρασκευή 25 έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019!

Πρόκειται για ένα ταξίδι-προσκύνημα στο μικρότερο νησιωτικό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο μέσο της Μεσογείου, το όνομα του οποίου «Μελίτη – Μάλτα» συνδέεται με την ελληνική λέξη «μέλι»!

Στο νησί των Ιπποτών, με προϊστορία από το 5.000 π.Χ., που αποίκισαν οι Αρχαίοι Έλληνες και επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος και γνώρισε, στο πέρασμα των χρόνων, πληθώρα κατακτητών, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική του ταυτότητα.

Στον τόπο καταγωγής των Ελλήνων, απογόνων Μαλτέζων μεταναστών, που αρχικά έφθασαν στην Κέρκυρα, αργότερα στην Κεφαλλονιά, καθώς και σε άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου, κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα, με σκοπό την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, λόγω του υπερπληθυσμού και της ανεργίας στη γενέτειρά τους! Στα φιλόξενα χώματα της δεύτερης πατρίδας τους δημιούργησαν μια δραστήρια κοινότητα που δεν άργησε να ενταχθεί στον κοινωνικό περίγυρο και να αναπτυχθεί με σκληρή δουλειά, σεμνότητα και αξιοπρέπεια!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο κεντρικό γραφείο της Κάριτας Αθήνας (Ομήρου 9, τηλ: 210 3626186 (08:30-14:30).

Εγγραφή έως 26/7 με προκαταβολή 150

Α΄ δόση από 26/8 – 6/9 με κατάθεση 250€

Εξόφληση έως 9/10 με κατάθεση 250€

Δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης και επιστροφής χρηµάτων μετά τις 9 Οκτωβρίου.

Η πληρωµή µπορεί να γίνει στα γραφεία της Οργάνωσης ή στον τραπεζικό λογαριασµό της Κάριτας Αθήνας στην ALPHA BANK: IBAN: GR 1701401030103002101206319

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής 35 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή κατ΄άτομο: 650€ (περιλαμβάνoνται τα αεροπορικά εισιτήρια με Aegean, η διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό και δείπνο, οι μεταφορές, οι είσοδοι στα μουσεία και η ξενάγηση από Έλληνα επαγγελματία ξεναγό). Επιβάρυνση μονόκλινου 115