«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ»

Εκδήλωση μουσικής και χορού της Κάριτας Αθήνας

για την Ημέρα Κάριτας 2018

Με μεγάλη επιτυχία εορτάστηκε η Ημέρας Κάριτας 2018, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στην εκδήλωση μουσικής και χορού με τίτλο «Τα παιδιά χορεύουν & τραγουδούν για την αγάπη», που διοργάνωσε η Κάριτας Αθήνας, με αφορμή και την συμπλήρωση 40 χρόνων δράσης της, σε συνεργασία με τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και Σχολές/Μέλη του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, στο κατάμεστο θέατρο της Λεοντείου Σχολής!

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν συνολικά ενενήντα παιδιά, από πέντε σχολές χορού/μέλη της Royal Academy of Dance (Πωλίνας Γαλοπούλου, Βάσιας Μάνου, Ντίνας Κουτούζου, Pas de Danse & Φωτεινής Παυλοπούλου), υπό τον συντονισμό της Προέδρου κας Νινέττας Τρυφωνοπούλου και τη Νεανική Χορωδία της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Κατερίνας Βασιλικού, που συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη παράσταση αφιερωμένη στο πιο δυνατό συναίσθημα, την Αγάπη, αποδίδοντας χορογραφίες σε μουσική γνωστών μουσουργών και ερμηνεία ελληνικών και ξένων τραγουδιών με τον πιο τρυφερό και συνάμα επαγγελματικό τρόπο, παρά το νεαρό της ηλικίας τους!

Το πρόγραμμα πλαισίωσε η επαγγελματίας χορεύτρια κα Κλεοπάτρα Κλουτσινιώτου και η απόφοιτος της ΛΣΝΣ κα Μαργαρίτα Χατζή, που απήγγειλε στίχους για την αγάπη ανάμεσα στις χορευτικές ερμηνείες, καθώς και οι πιανίστες κ. Μιχάλης Χανός και κα Ελισάβετ Ανδρονίκου, που συνόδευσαν τη Νεανική Χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό το φινάλε της παράστασης, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών, που τραγούδησαν τη γνωστή δημιουργία του αξέχαστου Leonard Cohen «Hallelujah», αποσπώντας παρατεταμένο χειροκρότημα!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος  Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος και Πρόεδρος της Κάριτας Αθήνας, π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ο Αντιπρόεδρος & Διεθυντής της Οργάνωσης π. Ιωάννης Πάτσης, frères του Τάγματος της Μαριανής Κοινότητας, η Γενική Διευθύντρια της Λεοντείου Σχολής κα Αικατερίνη Μουζάκη, ο Διευθυντής Γυμνασίου κ. Ιωάννης Πουλάκης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κάριτας Αθήνας, κα Ελισσάβετ Ιουστινιανού-Μέρριττ (Γ. Γραμματέας), κα Ελένη Κάραμποττ (Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων) και κα Νικολέττα Δελατόλα, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Προσφυγικού Έργου κα Ιλιάνα Ραουζαίου με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Ραουζαίο, κα Γεωργία Φόνσου με τον σύζυγό της κ. Παναγιώτη Λαγό και κα Πάκη Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής Λειτουργίας της Κάριτας Αθήνας κ. Φίλιππος Σαλίμπας, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Βιργινία Μπαϊμπά με τον σύζυγό της κ. Κωνσταντίνο Κορνάρο, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Τήνου κα Ειρήνη Βιδάλη, μέλη, φίλοι, εργαζόμενοι κι εθελοντές (από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα τους και ο 17χρονος Ελληνοαμερικανός μαθητής Σπύρος Ξανθός με τον επιχειρηματία πατέρα του Γιάννη, που ταξίδεψαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πατρίδα προσφέροντας την βοήθειά τους στο καθημερινό σισσίτιο) της Κάριτας Αθήνας και εργαζόμενοι της Κάριτας Ελλάς, καθώς και γονείς και παιδιά, που ξεπέρασαν τα 600 άτομα!