ΤΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ 33 ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία, παιχνίδι και αθλητικές δραστηριότητες μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του Λεοντείου Πατησίων με συνομήλικα προσφυγόπουλα, ξεκίνησε η  ξεχωριστή συνεργασία της Κάριτας Αθήνας με το Ελληνογαλλικό εκπαιδευτήριο, στο πλαίσιο της κοινωνικής ένταξης των ατόμων που φιλοξενούνται σε δομές της, καθώς και στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» της σχολικής μονάδας.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου μαθητές από τρία τμήματα της Δ’ και από ένα τμήμα της Α’ Δημοτικού υποδέχθηκαν με τραγούδια κι έκδηλη αγάπη, τριάντα τρία παιδιά που προέρχονται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και διαμένουν σε ξεχωριστές δομές φιλοξενίας της Οργάνωσης και για δύο ολόκληρες ώρες συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα διαδραστικών και αθλητικών παιχνιδιών στον προαύλιο χώρο, υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών.

Τόσο τα παιδιά, όσο και οι συνοδοί των μικρών φιλοξενούμενων, αλλά και το προσωπικό του σχολείου, που παραβρέθηκε, δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την επιτυχία της δράσης και προσβλέπουν στη σύντομη επανάληψή της! Στο τέλος, οι μαθητές χάρισαν στους νέους τους φίλους χειροποίητα δωράκια και τα πλακάτ που είχαν κατασκευάσει για να τους καλωσορίσουν.

Ως δεύτερη δράση συνεργασίας, σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί σύντομα, η παραχώρηση χώρων άθλησης του σχολείου σε ανήλικους (15-18 ετών) επωφελούμενους της Οργάνωσης, που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης και οι οποίοι θα γυμνάζονται τις απογευματινές ώρες, υπό την επίβλεψη καθηγητή φυσικής αγωγής!

Η Κάριτας Αθήνας ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση του Λεοντείου Πατησίων για την πρωτοβουλία αυτή, την μοναδική υποδοχή και φιλοξενία, καθώς και για την άψογη συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη της Οργάνωσης.