ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΚΡΟΑΣΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στην ενορία Αγίου Ανδρέα Πάτρας τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Ακρόασης & Συμβουλευτικής της ενοριακής Κάριτας που θα λειτουργήσει με την υποστήριξη της Κάριτας Αθήνας, της οποίας η ενοριακή Κάριτας είναι μέλος.

Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Ιωάννης Πάτσης, Αντιπρόεδρος & Διευθυντής της Οργάνωσης, ενώ στη συνέχεια προς τους καλεσμένους μίλησαν ο εφημέριος της ενορίας π. Γεώργιος Ντάγκας και η κα Αγλαΐα Κωνσταντακοπούλου, προϊσταμένη Κοινωνικών Υπηρεσιών της Κάριτας Αθήνας, που έκαναν μια σύντομη παρουσίαση του τρόπου και του σκοπού λειτουργίας του Κέντρου Ακρόασης και απάντησαν σε διάφορες απορίες και ερωτήματα του κοινού.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα μετέβη ακόμη και η Υπεύθυνη Κέντρου Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας κα Μάρθα Κουτσογιαννούλη η οποία συνέλεξε τα επικαιροποιημένα στοιχεία που συνέλεξαν οι εθελοντές με σκοπό την αρχή λειτουργίας του Κέντρου Ακρόασης και Συμβουλευτικής και το οποίο απευθύνεται τόσο στους ενορίτες όσο και στο ευρύ κοινό. Δέχεται ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητα, φυλής, φύλου, κλπ.

Αποτελεί έναν ασφαλή χώρο εντός της ενοριακής κοινότητας, στον οποίο ο καθένας που αντιμετωπίζει δυσκολίες και προβληματισμούς (πρακτικής, γραφειοκρατικής ή και ψυχολογικής διάστασης) στη ζωή του θα μπορεί να απευθύνεται για να βρίσκει βοήθεια και συμπαράσταση.

Οι συντονιστές του Κέντρου Ακρόασης υποδέχονται και ακούν προσεκτικά το κάθε άτομο, φροντίζοντας να νιώσει άνετα ώστε να μπορέσει να μοιραστεί το θέμα που το απασχολεί. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν να το κατευθύνουν υπεύθυνα προς τη σωστή υπηρεσία/ διαδικασία, ανάλογα με το αίτημά του και το υποστηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας.

Το Κέντρο Ακρόασης συντονίζεται από επτά εθελοντές της ενορίας, εκπαιδευμένους κατάλληλα και εποπτευόμενους από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας σε άμεση και στενή συνεργασία με τον εφημέριο της ενορίας.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: κάθε Πέμπτη 17:00 – 19:00

Διεύθυνση:  Μαιζώνος 81, τηλ 2610 275215