ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρ. γρ.: Ομήρου 9, Αθήνα | Central off.: 9, Omirou str., Athens, T: +30 210 3626186

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

CARITAS ATHENS GREECE

Features

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΡΙΤΑΣ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Με στόχο την ευρύτερη συνεργασία για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του έργου της Οργάνωσης, τη βελτίωση των υπηρεσιών της και τη σταθερή παρουσία της στο προσκήνιο των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών πρωτοβουλιών, η συμμετοχή της σε προγράμματα θεωρείται καταλυτική.

Την περίοδο αυτή η Κάριτας Αθήνας συμμετέχει και εκτελεί τα παρακάτω προγράμματα:

– ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΑΤΟΜΑ

Δωρητής: Caritas Italiana

Διάρκεια: Απρίλιος 2016 – Απρίλιος 2018

Δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής στο κέντρο της Αθήνας (Εμμανουήλ Μπενάκη 8, 4ος όροφος). Τα εγκαίνια του Κέντρου έγιναν τον Ιούλιο του 2016 από τον Καρδινάλιο Francesco Montenegro, Πρόεδρο της Caritas Italiana.

Στο Κέντρο παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με πιθανές παραπομπές, όπου χρειάζεται, ενώ ξεκίνησαν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για ψυχολογική ανακούφιση και ένταξη.

Απευθύνεται σε ενορίτες, πρόσφυγες και μετανάστες, κατόπιν ραντεβού.

-ΤΕΒΑ

Δωρητής: Δήμος Αθηναίων

Διάρκεια: έως 31/12/2017

Διανομή τροφίμων σε οικογένειες από τον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, οι ίδιοι επωφελούμενοι παρακολουθούν και συμβουλευτικές συνεδρίες, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αθήνα: Πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) και στο οποίο η Κάριτας Αθήνας συμμετέχει ως εταίρος.

-ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έναρξη: Ιούνιος 2016

Συγκέντρωση βιογραφικών άνεργων ενοριτών, κωδικοποίηση προσόντων, συγκέντρωση προσφερόμενων θέσεων εργασίας σε εταιρείες, στις οποίες ήδη εργάζονται ενορίτες μας, συσχετισμός προσφερόμενων θέσεων και διαθέσιμων βιογραφικών, επιβεβαίωση ενδιαφέροντος για τη θέση, αποστολή βιογραφικών στις εταιρείες.

Η πρωτοβουλία αυτή, δεν εγγυάται καμία εμπλοκή στην εξέλιξη, καθώς και πιθανή πρόσληψη.

Ακόμη, περιλαμβάνει πρόσκληση για εθελοντική απασχόληση όσων βρίσκονται σε ανεύρεση εργασίας.

-ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ

της Κάριτας Ελλάς

Δωρητής: Κοινωφελές Ίδρυμα

Διάρκεια: Ιανουάριος 2016 – Δεκέμβριος 2017

Βοήθεια σε 180 οικογένειες με διάφορες παροχές, όπως κάλυψη εξόδων έναντι ενοικίου και ποσού λογαριασμών ΔΕΚΟ, για φάρμακα και τρόφιμα, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της κάθε μιας ξεχωριστά.

-ΣΤΕΓΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δωρητής: Catholic Relief Services (CRS)

Διάρκεια: Αύγουστος 2016 – Δεκέμβριος 2017

Προσφέρεται φιλοξενία, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης, μηναία οικονομική βοήθεια για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και μετακίνησης και ρουχισμός σε περίπου 1.000 πρόσφυγες, που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ή παροχής ασύλου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. (UNHCR), καθώς επίσης και σε ευάλωτες κατηγορίες προσφύγων, όπως μονογονεϊκές οικογένειες με εγκύους ή νεογέννητα και ηλικιωμένους. Η παραπομπή τους γίνεται απευθείας από τον διεθνή Οργανισμό.

-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Δωρητής: Catholic Relief Services (CRS) / Κάριτας Ελλάς / LDS Charities

Διάρκεια: Αύγουστος 2016 – Δεκέμβριος 2017

Καλύπτει τον Τομέα του Προσφυγικού Έργου της Κάριτας Αθήνας (Καποδιστρίου 52), παρέχοντας υπηρεσίες σε πρόσφυγες, μετανάστες και Έλληνες, μέσω της ανακούφισης των βασικών τους αναγκών και των διαδικασιών κοινωνικής τους ένταξης. Χάρη στους δωρητές και την τεράστια υποστήριξη 90 περίπου εθελοντών (συμπεριλαμβανομένων δύο ψυχολόγων, μιας δικηγόρου Διεθνούς Δικαίου, μαθητών από Καθολικά σχολεία, φοιτητών από ιδιωτικά πανεπιστήμια και ατόμων με βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης), το Προσφυγικό Έργο είναι σε θέση να εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 500 άτομα. Συγκεκριμένα, προσφέρονται 450-500 ζεστά γεύματα κάθε μέρα στο συσσίτιο, 20 άτομα κάνουν ημερησίως χρήση των εγκαταστάσεων ντους, 70 άτομα εβδομαδιαίως παραλαμβάνουν ρουχισμό, 40 άτομα ημερησίως παρακολουθούν ψυχοκοινωνικές συνεδρίες για την παραπομπή τους σε άλλες ΜΚΟ, την εύρεση εργασίας και την υλική τους υποστήριξη, 10 άτομα συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες συνεδρίες ψυχοθεραπείας και 20 πρόσφυγες την εβδομάδα απολαμβάνουν την παροχή νομικών συμβουλών σχετικά με το ελληνικό δίκαιο, καθώς και το δίκαιο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες επιθυμούν να μετεγκατασταθούν.

-ΚΟΥΠΟΝΙΑ SUPER MARKET

Δωρητής : Western Union

Διάρκεια: έως Δεκέμβριο 2017

Παροχή μηνιαίων κουπονιών super market για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ

Δωρητής: Caritas Andria

Διάρκεια: Ιανουάριος 2017-

Οικονομική και συμβουλευτική βοήθεια σε νέους που επιθυμούν να ξεκινήσουν μία μικρή επιχειρηματική δραστηριότητα.

-ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

Δωρητής: Catholic Relief Services

Διάρκεια: έως Δεκέμβριο 2017

Διανομή μηνιαίας οικονομικής βοήθειας σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και της Θεσσαλίας.

-ΦΥΛΑΚΕΣ

Δωρητής: Catholic Relief Services

Αγορά για διανομή σε εγκλείστους των σωφρονιστικών καταστημάτων Κορυδαλλού, Θήβας και Πάτρας που επισκέπτονται οι ιερείς και οι εθελοντές μας, ειδών πρώτης ανάγκης όπως: 400 πετσέτες μπάνιου, 400 ζεύγη μονά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, 390 κουβέρτες, 350 ζεύγη υποδημάτων και 350 ζεύγη παντόφλες.