PROJECT ERGON: ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ TΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗN RED TREE

Με το σκεπτικό ότι η ανεργία για όσους τη βιώνουν μπορεί να αποτελέσει μια νέα σχέση με τη ζωή, το Κέντρο Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας διοργανώνει δωρεάν βιωματικά εργαστήρια με τίτλο «Είσαι άνεργος; Κάνε μια νέα αρχή!» σε συνεργασία με την εταιρία συμβουλευτικής RED TREE, από 28 Σεπτεμβρίου έως και 23 Νοεμβρίου!

Άτομα άνεργα ή τα οποία επηρεάζονται από την κατάσταση μη απασχόλησης και δεσμεύονται να συμμετάσχουν στα εργαστήρια της πρωτοβουλίας Project Ergon, μπορούν να βοηθηθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που βιώνουν στην ανεργία ή και στη δουλειά. Μέσα από ομαδική δραστηριότητα (συζήτηση, παιγνίδι, κίνηση) ενεργοποιούνται οι εσωτερικοί πόροι, που όλοι διαθέτουν, ώστε να αυξήσουν τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση τους με σκοπό την αναζήτηση εργασίας και της χαράς στη ζωή.

Η εργασία αποτελεί δώρο ζωής: φέρνει δημιουργικότητα, κοινωνικοποίηση και ανεξαρτησία.

Αντίθετα, η ανεργία αποτελεί κρίση ζωής: προσωπική, κοινωνική και οικονομική.

Ωστόσο, κάποιες φορές η εργασία καταλήγει να γίνεται ρουτίνα, απομόνωση και καταπίεση. Κάποιες φορές πάλι, η ανεργία γίνεται ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τη ζωή.

Στα βιωματικά αυτά εργαστήρια εξερευνώνται οι μεγάλες αντιφάσεις της ζωής όπως:

-Η Αναβλητικότητα (Κινητοποίηση)

-Η Αποτυχία (Επιτυχία)

-Η Ανασφάλεια (Ασφάλεια)

-Η Ακαμψία (Ευελιξία)

-Η Ευθύνη & τα Όρια

Ο κύκλος εργαστηρίων, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Συμβουλευτικής της Κάριτας Αθήνας (Εμμανουήλ Μπενάκη 8, 4ος όροφος), έχει καθοριστεί για τις ημερομηνίες:

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 10.30 – 13.30

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 10.30 – 13.30

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 10.30 – 13.30

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 10.30 – 13.30

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 10.30 – 13.30

Κόστος συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ (η αρχική αξία της συμμετοχής στα πέντε εργαστήρια εκτός Κάριτας Αθήνας είναι 150€)

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210-3317471 ή στο email caritashelpcenter@caritasathens.gr.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (12 άτομα ανά κύκλο).