ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κεντρ. γρ.: Ομήρου 9, Αθήνα | Central off.: 9, Omirou str., Athens, T: +30 210 3626186

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

CARITAS ATHENS GREECE

“SHARE THE JOURNEY” ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ CARITAS INTERNATIONALIS

Την έναρξη της παγκόσμιας εκστρατείας της Caritas Internationalis “Share the Journey” («Μοιράσου το Ταξίδι»)  κήρυξε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η εκστρατεία, που θα διαρκέσει δύο χρόνια, καλεί τους οργανισμούς και τις κοινότητες της Κάριτας, σε 165 χώρες του πλανήτη, να φέρουν κοντά τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τις τοπικές κοινότητες, ώστε να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας ειρηνικής συνύπαρξης.

Στο πλαίσιο αυτό, τόσο η Κάριτας Ελλάς, όσο και η Κάριτας Αθήνας, σε συνεργασία με την CRS (Catholic Relief Services) διοργάνωσαν ταυτόχρονες εκδηλώσεις στα κέντρα φιλοξενίας και στα κοινωνικά κέντρα της Οργάνωσης, σε όλη τη χώρα, με ένα ξεχωριστό τρόπο: ανταλλάσσοντας γεύσεις από την χώρα καταγωγής του καθενός, αλλά κυρίως ανταλλάσσοντας απόψεις, εμπειρίες και όνειρα!

Στην Αθήνα η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 10.00-12.00 στη δομή φιλοξενίας της Κάριτας Αθήνας επί της οδού Πατησίων, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις οργανώθηκαν  και σε άλλες δομές στο κέντρο της πόλης, στην Καλλιθέα και το Νέο Κόσμο.

Πρόσφυγες και μετανάστες κατόρθωσαν μέσω της τέχνης της μαγειρικής και της συζήτησης να μοιραστούν με άτομα των τοπικών κοινοτήτων και εργαζομένους τις εμπειρίες τους για το μακρύ ταξίδι από τις εμπόλεμες ζώνες ως την Ελλάδα και τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή μακριά από τη φρίκη του πολέμου, να διηγηθούν την καθημερινότητά τους στη χώρα μας καθώς και τη συνύπαρξή τους με τους γείτονές τους.

Τέλος, προκειμένου να γίνει αισθητή η παρουσία όλων θυμίζοντας την σημασία της συνάντησης, οι παραβρισκόμενοι φωτογραφήθηκαν μαζί φορώντας τις μπλούζες που τους μοιράστηκαν και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το #Sharejourney.