ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: ΟΜΗΡΟΥ 9 ΑΘΗΝΑ - TΗΛ: 210 3626186
  • Αρχική
  • Εκδηλώσεις
  • Αποκριάτικη Εκδήλωση της Κάριτας Αθήνας με τους «Αγγέλους της Χαράς» στον οίκο ευγηρίας «Καλός Σαμαρείτης»

Αποκριάτικη Εκδήλωση της Κάριτας Αθήνας με τους «Αγγέλους της Χαράς» στον οίκο ευγηρίας «Καλός Σαμαρείτης»

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα με πολύ κέφι, ζωντανή μουσική, τραγούδια, χορό, εδέσματα, κρασί και δωράκια πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου η αποκριάτικη γιορτή που διοργανώνει κάθε χρόνο η Κάριτας Αθήνας στον Οίκο Ευγηρίας «Καλός Σαμαρείτης» στην Πεύκη.

Πενήντα περίπου ηλικιωμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το διαδραστικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα «Παλιά  Αθήνα» με αγαπημένα τραγούδια των περασμένων δεκαετιών, που απέδωσαν οι «Άγγελοι της Χαράς», χαρίζοντας στους παραβρισκόμενους στιγμές  χαράς και νοσταλγίας, ενώ η  ενεργή συμμετοχή των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στο χορό και το τραγούδι απέδειξε  για μια ακόμη φορά πως το κέφι και η ενεργητικότητα δεν ταυτίζεται με την …ημερομηνία γέννησης!

Παραβρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης π. Ιωάννης Πάτσης (Αντιπρόεδρος και Διευθυντής), Μπέττυ Ιουστινιανού-Merritt (Γραμματέας), Ελένη Κάραμποττ  (Υπεύθυνη των Τομέων Επικοινωνίας-Δημοσίων Σχέσεων και Τρίτης Ηλικίας), Νικολέττα Δελατόλα (Υπεύθυνη «Ομάδας Δρόμου»), ο Διευθυντής του Γηροκομείου κ. Andrew Merritt και αρκετοί εθελοντές.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άγγελοι της Χαράς» που αποτελείται από επαγγελματίες καλλιτέχνες, θεραπευτές, παιδαγωγούς και επιστημονικούς συμβούλους, ιδρύθηκε επίσημα το 2014 με όραμα έναν κόσμο όπου κανείς δεν είναι ξεχασμένος, κανείς δεν είναι μόνος. Από το 2011, όταν ξεκίνησαν ως άτυπη ομάδα, αγκαλιάζουν παιδιά και ηλικιωμένους και μέσα από την τέχνη τούς βοηθούν να επανασυνδεθούν με την ελπίδα.

Σκοπός τους είναι να απαλύνουν την καθημερινότητα όσων περνούν μια ιδιαίτερη δοκιμασία ή διανύουν μια ευαίσθητη φάση της ζωής τους, βοηθώντας τους να ανοίξουν ένα παράθυρο στη χαρά και το χαμόγελο, μέσω της τέχνης και σύγχρονων ψυχοπαιδαγωγικών μεθόδων, τόσο σε παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με την αβεβαιότητα, το άγχος και τον φόβο σε νοσοκομεία ή ιδρύματα, όσο και σε ηλικιωμένους που διαβιούν σε Μονάδες Φροντίδας παρουσιάζοντας τους εξειδικευμένα προγράμματα προσαρμοσμένα στην Τρίτη Ηλικία.

Έως σήμερα περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν δεχτεί την ευεργετική και θεραπευτική παρέμβαση των ειδικά εκπαιδευμένων καλλιτεχνών και των εξειδικευμένων επιστημόνων, που μεταφέρουν αδιάκοπα μηνύματα αισιοδοξίας στην καθημερινότητα των δύο πιο ευπαθών ηλικιακών ομάδων,καθώς είναι το ίδιο τρυφερές, ευαίσθητες και έχουν ανάγκη από ενεργή υποστήριξη και αγάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τους «Αγγέλους της Χαράς» (Μιχαλακοπούλου 125/ 3ος όροφος, τηλ.  215 5257 111) μπορείτε να δείτε στο www.angelsofjoy.gr ή στο facebook: https://www.facebook.com/angeloitisxaras.

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (MKO), αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, με ενεργό δράση σε περισσότερες από 165 χώρες στον κόσμο)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κάριτας Αθήνας
Ομήρου 9, 106 72 Αθήνα
Τηλ. / Φαξ: (+30) 210 3626 186
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.30 – 16.00

Τομέας Προσφυγικού Έργου
Καποδιστρίου 52, 104 32 Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
Φαξ: 210 5246 646
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00

Κέντρο Συμβουλευτικής
Καποδιστρίου 52, 104 32 - Αθήνα
Τηλ: (+30) 210 5246 637 & (+30) 210 5249 564
e-mail: socialservices@caritasathens.gr 
Ώρες γραφείου:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00 (κατόπιν ραντεβού)


Caritas Athens Greece © 2019 All rights reserved.